Actorul David Carradine a murit prin asfixiere

Medicul legist care a supravegheat autopsia privată efectuată asupra actorului David Carradine a declarat, miercuri, că starul american a decedat prin asfixiere şi că modul în care corpul acestuia a fost legat îi permite să afirme că nu a fost vorba de o sinucidere.

Urmărește
2386 afișări
Imaginea articolului Actorul David Carradine a murit prin asfixiere

Actorul David Carradine a murit prin asfixiere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

David Carradine a fost descoperit spânzurat în debaraua camerei sale de hotel din Bangkok, pe 4 iunie, iar familia sa l-a angajat pe Michael Baden, un medic legist din New York, pentru a efectua o autopsie privată, după cea efectuată de autorităţile thailandeze.

Michael Baden a declarat recent că actorul american nu s-a sinucis, însă detaliile despre această autopsie privată au fost foarte puţine. Baden a declarat că raportul său complet despre modul în care a murit actorul va fi finalizat abia peste o săptămână.

"Cauza morţii a fost asfixierea, imposibilitatea de a respira. Acum încercăm să aflăm cum şi de ce s-a întâmplat astfel", a declarat legistul american.

Autorităţile din Thailanda au efectuat prima autopsie la puţin timp după decesul lui David Carradine, declarând, pe 8 iunie, că vor avea nevoie de o lună pentru a descoperi modul în care actorul a decedat. Un colonel din poliţia thailandeză a declarat pentru Reuters, la începutul investigaţiei, că cea mai probabilă cauză a decesului starului american este asfixierea.

Baden, gazda serialului de televiziune "Autopsy" difuzat de postul HBO, a declarat că frânghiile descoperite pe corpul lui David Carradine l-au ajutat să respingă ipoteza sinuciderii.

"Nu a murit din cauze naturale, dar nici nu a murit cu intenţia de a se sinucide cu acele frânghii. Ne rămâne doar ipoteza unei morţi accidentale", a explicat Michael Baden.

Mass-media a sugerat că actorul american ar fi putut să moară prin autoasfixiere erotică accidentală, dar legistul american nu indicat această posibilitate.

InformaÅ£iile publicate în presă susţineau că mâinile actorului erau legate la spate, însă Michael Baden a declarat pentru Reuters că mâinile actorului erau deasupra capului său.

Un purtător de cuvânt al fraţilor Carradine a declarat că familia nu doreşte să facă niciun comentariu despre acest raport preliminar al celei de-a doua autopsii.

Michael Baden, care a supravegheat efectuarea celei de-a doua autopsii în Statele Unite, după ce trupul actorului a fost transportat de la Bangkok la Los Angeles, a declarat că aşteaptă mai multe informaţii de la poliţia thailandeză înainte de a respinge şi ipoteza crimei.

Renumitul legist a explicat că doreşte să vadă raportul înregistrărilor utilizării cartelei de acces în camera de hotel în care a murit David Carradine, dar şi al înregistrărilor video ale departamentului de securitate al hotelului, pentru a verifica dacă actorul a fost singur sau însoţit de cineva în cameră în momentul decesului.

David Carradine făcea parte dintr-o venerabilă familie de artişti de la Hollywood, care îi include şi pe tatăl său, actorul John Carradine, şi pe fratele său, Keith Carradine.

Actorul a fost nominalizat de patru ori la premiile Globul de Aur şi o dată la premiile Emmy şi a câştigat un premiu National Board of Review. De asemenea, el a primit şi premiul publicului în cadrul secţiunii Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de Film de la Cannes, pentru rolul său din filmul "Americana" (1983).

David Caradine a mai jucat în filme precum "Crank: Tensiune maximă" (2009), "Kill Bill: Volumul 2" (2004), "Kill Bill: Volumul 1" (2003), "În captivitate" (2001), "Lumina blândă a dimineţii" (2000), "Piraţii Paradisului" (1998), "Furia" (1997), "Kung Fu - Legenda continuă" (1993), "Pasărea pe sârmă" (1990), "Behind Enemy Lines" (1986), "Kung Fu: The Movie / Arta simţurilor" (1986), "Lupul singuratic" (1983), "Gauguin, salbaticul" (1980), "Crimele din Mica Italie" (1973), "Kung Fu" (1972).

De asemenea, Carradine a avut ca pasiune muzica, el înregistrând, de-a lungul carierei sale, peste 60 de piese aparţinând unor genuri muzicale diferite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici