- Home
- Life-Inedit
- CAIRO, (13.07.2015, 11:45)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Actorul Omar Sharif, înmormântat duminică, la Cairo; Barbra Streisand: A fost un egiptean mândru - VIDEO
Actorul Omar Sharif, care a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 83 de ani, a fost înmormântat duminică, iar ceremonia a avut loc la marea moschee Mushir Tantawi din Cairo, Egipt, sicriul său fiind învelit în steagul egiptean şi voal negru, potrivit contactmusic.com.
Urmărește
3323 afișări
Actorul Omar Sharif, înmormântat duminică, la Cairo; Barbra Streisand: A fost un egiptean mândru (Foto: Captură)
Actorul Hussein Fahmy, prieten al lui Omar Sharif, s-a numărat printre apropiaţii veniţi alături de familie să-şi ia rămas bun de la starul cinematografiei, care a suferit în ultimii ani ai vieţii de maladia Alzheimer. Potrivit unor surse citate de acelaşi site, Omar Sharif a fost înmormântat la cimitirul El Sayada Nafisa, din sudul oraşului Cairo.
Între timp, din toate părţile lumii au venit mesaje de apreciere şi de adio.
Actriţa, regizoarea şi cântăreaţa Barbra Streisand l-a descris pe cel cu care a colaborat la filmul "Funny Girl" (1968) ca fiind "arătos, sofisticat şi fermecător". "Omar a fost un egiptean mândru, a fost prima mea sursă de inspiraţie pentru un rol principal în film. Mă simt norocoasă că am avut ocazia să lucrez cu el şi sunt tristă să aflu de dispariţia sa", a spus Streisand.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Condoleanţe au fost transmise şi de actorul şi regizorul spaniol Antonio Banderas, acesta afirmând că a pierdut "un mare prieten", căruia îi va simţi lipsa pentru totdeauna.
Sir Roger Moore i-a adus un omagiu lui Sharif pentru rolul pe care acesta l-a realizat în "Lawrence al Arabiei/ Lawrence of Arabia", în 1962, pentru care a primit premiul Globul de Aur. "Cadrul minunat în care Omar Sharif este introdus în film m-a urmărit ani întregi. Un film genial şi un actor excelent. I se va simţi lipsa", a notat acesta pe contul său de Twitter.
Citeşte şi:
BIOGRAFIE: Omar Sharif, o legendă a cinematografiei internaţionale, a jucat în peste 100 de filme - VIDEO
Cu câteva zile înaintea decesului starului hollywoodian, Omar Sharif Jr., nepotul artistului, publica pe contul său de Facebook o fotografie în care apare alături de bunicul său celebru, însoţită de mesajul "Te iubesc", iar, în ziua înmormântării, acesta a postat alte patru imagini în care se află alături de acesta, cu mesajul "Nu voi uita niciodată".
Potrivit news.sky.com, James Cameron-Wilson, editorul executiv al Film Review Annual, a spus că Omar Sharif a fost probabil "cel mai faimos egiptean de la Tutankhamon şi până în prezent". "A fost o veritabilă legendă", a mai spus James Cameron-Wilson.
La rândul său, actorul Josh Gad şi-a exprimat pe contul său de Twitter tristeţea la vestea decesului lui Omar Sharif. "Am crescut cu Lawrence şi Jivago. O moştenire cu multiple pelicule clasice atemporale".
"Îţi mulţumesc #OmarSharif - îţi mulţumesc pentru inteligenţa, eleganţa şi stilul tău. Ai lăsat o amprentă de neşters în cinema", a scris şi actorul Matthew Modine pe Twitter.
Actorul de origine egipteană Omar Sharif, care a murit vineri, în urma unui infarct, a fost o legendă a cinematografiei şi televiziunii internaţionale, jucând în peste 100 de filme, dar şi în producţii TV.
Omar Sharif, pe numele real Michel Dimitri Shalhoub, s-a născut în Alexandria, într-o familie melkită greco-catolică din Liban, ulterior el convertindu-se la religia islamică. El şi soţia sa, Faten Hamama - un star al cinematografiei egiptene -, au avut un fiu, Tarek, care a apărut în filmul "Doctor Jivago" ca versiunea tânără a personajului interpretat de Sharif. Omar Sharif şi soţia sa s-au despărţit în 1966 - la un an după ce actorul s-a mutat în Europa, iar apoi au divorţat, în 1974. Sharif nu s-a recăsătorit, potrivit variety.com.
Sharif şi Faten Hamama au realizat mai multe filme împreună, printre care provocatoarea melodramă "Sleepless" (1957) şi o versiune cinematografică a clasicului "Anna Karenina", intitulată "The River of Love" (1960).
Omar Sharif şi-a făcut debutul în filmul egiptean în 1953 şi a devenit o celebritate în ţara sa natală, înainte de a-şi câştiga recunoaşterea internaţională cu rolul interpretat în "Lawrence al Arabiei/ Lawrence of Arabia" (1962), pentru care a obţinut două premii Globul de Aur şi o nominalizare la Oscar, conform biography.com.
Ulterior, actorul s-a mutat la Hollywood. În anii 1960, Sharif a jucat şi în filmele "Doctor Jivago" (1965), care i-a adus un Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-un film-dramă, şi "Funny Girl" (1968). De asemenea, a fost recompensat cu un premiu César pentru cel mai bun actor în 2004, pentru "Domnul Ibrahim şi florile Coranului".
Printre filmele în care Omar Sharif s-a făcut remarcat se numără şi "Rolls Royce-ul galben/ The Yellow Rolls-Royce" (1964), "Capcana/ Behold a Pale Horse" (1964), "Genghis Khan" (1965) şi "Mayerling" (1968).
În ceea ce priveşte ultimele proiecte ale lui Sharif, acesta a jucat în "Sămânţă de Tamarin/ The Tamarind Seed" (1974), "Un cântec pe Broadway/ Funny Lady" (1975, o continuare a filmului "Funny Girl"), "Pantera roz contraatacă/ Pink Panther Strikes Again" (1976), "Top Secret!" (1984) şi "Heaven Before I Die" (1997). De asemenea, s-a implicat şi în proiecte de televiziune, precum "The Far Pavilion" (1984) şi "Călătoriile lui Gulliver/ Gulliver's Travels" (1996).
Totdată, acesta a publicat şi o carte autobiografică, "The Eternal Male", şi a fost cunoscut ca jucător de bridge, după ce a scris cartea "Omar Sharif Talks Bridge" (2004). De asemenea, numele lui a fost dat unui joc de bridge pe computer. Pasiunea actorului pentru acest joc a fost confirmată de acesta nu doar prin scrierea cărţii, ci şi prin declaraţiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului, Sharif declarând, la un moment dat, că preferă să joace bridge decât să interpreteze un rol într-un film prost.
În 2003, a primit un Leu de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia pentru realizările sale cinematografice, precum şi premiul publicului pentru cel mai bun actor pentru rolul din "Domnul Ibrahim şi florile Coranului". Actorul a fost membru în juriul acestui festival în anul 1990. Totodată, în 2004 a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră la Dubai International Film Festival.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:10
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale