- Home
- Life-Inedit
- (23.05.2017, 16:26)
- Andreea Diocheteanu , Letitia Provian , Lucian Vasilescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Actorul Roger MOORE, care l-a interpretat pe faimosul spion James Bond, a murit la vârsta de 89 de ani
Actorul Roger Moore, care l-a interpretat pe faimosul spion James Bond, a murit în Elveţia, după o luptă scurtă împotriva cancerului, a anunţat familia actorului, potrivit The Telegraph.
Urmărește
13790 afișări
Actorul Roger MOORE, care l-a interpretat pe faimosul spion James Bond, a murit la vârsta de 89 de ani
Într-un anunţ publicat pe reţeaua de socializare Twitter, familia sa a scris: ”Cu grea inimă, trebuie să vă împărtăşim vestea că tatăl nostru, Sir Roger Moore, a murit astăzi. Suntem cu toţii devastaţi”.
With the heaviest of hearts, we must share the awful news that our father, Sir Roger Moore, passed away today. We are all devastated. pic.twitter.com/6dhiA6dnVg
— Sir Roger Moore (@sirrogermoore) May 23, 2017ULTIMELE ȘTIRI
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Actorul londonez a devenit faimos după ce l-a interpretat pe faimosul agent secret 007. Acesta a jucat rolul agentului 007 în şapte filme din seria "James Bond", între anii 1973 şi 1985.
Roger Moore este actorul care a jucat de cele mai multe ori personajul James Bond, de 7 apoi, urmat apoi de Sean Connery (6 ori) şi Pierce Brosnan (4 ori).
Actorul Roger Moore şi-a început activitatea în 1945, jucând peste 91 de roluri în filme artistice şi de televiziune. A interpretat rolul James Bond de şapte ori, fiind astfel actorul care a apărut în cele mai multe filme din serie, iar, în ultimii ani, a ales să-şi împrumute vocea pentru mai multe pelicule de animaţie şi a lansat recent o aplicaţie pentru poveşti de "noapte bună".
El a fost personificarea gentlemanului britanic îmbrăcat în costum de trei piese, care s-a bucurat de o carieră fulminantă de-a lungul a opt decade. Marţi, copii lui Moore au anunţat decesul său la vârsta de 89 de ani în Elveţia spunând: „a murit astăzi...după o luptă scurtă, dar curajoasă cu cancerul”.
Moore a fost cunoscut pentru rolul lui James Bond, precum şi pentru rolurile din serialele „The Saint” şi „The Persuaders”. El şi-a devotat mare parte din timpul său muncii umanitare, devenind amasador al Bunăvoinţei în 1991.
Născut la 14 octombrie 1927, la Londra, britanicul Roger Moore a jucat în mai multe filme decât au văzut unii într-o viaţă şi a prestat şi în seriale de televiziune de mare succes. Serialul „Sfântul” la TV, apoi rolul James Bond (în şapte producţii 007) l-au tatuat în conştiinţa şi în memoria afectivă a publicului.
“La începutul primilor mei ani de actorie mi s-a spus că pentru a reuşi ai nevoie de personalitate, talent şi noroc în egală măsură”, a spus Moore pentru The Guardian în 2014. ”Nu sunt de acord cu asta. Pentru mine a fost 99% noroc. Nu e bine să fii talentat şi să nu te afli în locul potrivit la momentul potrivit.”
Primele sale filme nu au fost memorabile, de la „Interrupted Melody” la „The King’s Thief”, iar aplecarea spre micile ecrane i-au adus lui Moore primul gust al succesului.
Primul său rol de televiziune a fost în aventurile romantice al lui Ivanhoe, începutul unui set de hituri pentru Moore, inclusiv westernul „Maverick” şi serialele poliţiste „The Saint” şi „The Persuaders”. Succesul „The Saint” l-a propulsat pe Moore la Hollywood, rezultând în filmele cu spioni, care nu au avut mare succes în box office.
Moore a fost abordat pentru a juca personajul James Bond, dar datorită programului încărcat de filmări nu a găsit timp pentru acest rol. Abia când Connery a renunţat complet la Bond, Moore a preluat rolul spionului şi a jucat în primul său film James Bond, în 1973, bine receptat de către public - „Live and Let Die”. Apoi a jucat în alte şase filme ca agentul 007 pe o perioadă de 12 ani, fiind cel mai longeviv actor care a jucat acest rol. Când s-a retras din rolul lui Bond, în 1985 avea 58 de ani.
“A fi cunoscut unanim ca Bond nu are părţi negative”, a spus Moore pentru The Guardian. “Oamenii mă numesc adesea “Dl Bond” când sunt în oraş şi nu mă supăr deloc. De ce aş face-o?”, declarase Moore.
După ce i-a lăsat rolul lui Bond actorului Timothy Dalton, Moore a luat o pauză din lumina reflectoarelor şi nu a făcut niciun film până în 1990. De atunci, şi-a rărit rolurile şi a jucat roluri mici în „Spice World” şi „Boat Trip”.
În 1999, Moore a primit Ordinul Imperiului Britanic, iar în 2003 a fost înnobilat datorită activităţii sale caritabile. Decizia lui Moore de a deveni ambasador al bunăvoinţei Unicef a fost bazată pe prietenia sa cu Audrey Hepburn.
În anul 2003, când Regina Elisabeta a II-a a Angliei l-a înnobilat, acordându-i titlul de Cavaler, gestul a părut nu atât o recunoaştere, cât o constatare. Roger Moore era deja Sir, înainte de a fi atins cu spada pe umăr.
Pe când avea 87 de ani, Sir Roger Moore a publicat o carte de memorii, care se numeşte chiar aşa: „Memorii”. Volumul a fost iute tradus şi în franceză şi, cu acel prilej, jurnaliştii de la Paris Match l-au luat la întrebări pe autor, care se stabilise de ani buni în Elveţia.
Răspunsurile actorului sunt antologice, de un umor nobil şi irezistibil.
„Când Sean Connery s-a retras, probabil că producătorii seriei James Bond m-au ales pe mine pentru că eram cea mai ieftină soluţie… Sau poate pentru că-i cunoşteam de la mesele de joc din cazinourile londoneze unde aveam obiceiul să pierd mult timp şi mulţi bani…”
„În seriale de televiziune, deşi ştiam că mi-aş putea compromite cariera de actor de cinema, am jucat de foame…”
„Mi-a plăcut foarte mult să joc Bond. La fel de mult le-a plăcut şi agentului meu şi bancherului şi soţiei mele…”
„Am părăsit singur seria când m-am uitat în oglindă şi am văzut că începusem să am pungi sub ochi şi puţintică guşă…”
„Să joc în filme, asta nu-mi lipseşte. Mi-e dor însă de cecurile pe care le încasam pe vremea când jucam…”
„Dacă există Dumnezeu, lucrurile se vor petrece bine pentru mine. Am făcut şi ceva greşeli, dar niciuna atât de gravă încât să merit să mă arunce la subsol…”
O sprânceană veşnic ridicată, o siluetă cu o aură deasupra capului, adică Roger Moore.
Citeşte şi: MESAJUL Arianei Grande, artista care a susţinut concertul de pe Arena din Manchester: "Îmi pare aşa de rău. Am inima frântă"/ OMAGIU pentru victime din partea celebrităţilor - VIDEO
Citeşte şi: FOTO Cluj: Drajeuri din pudră de turmeric şi afine, cu efect anticancerigen, inventate de o studentă
Citeşte şi: Un student de la Harvard şi-a predat lucrarea de disertaţie sub forma unui album Hip Hop
Citeşte şi: Copilul din imagini este speriat de faptul că trebuie să îşi scoată un dinte. Cum reacţionează fratele lui mai mic
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe