- Home
- Life-Inedit
- (10.01.2025, 13:40)
Adio, celebritate instantanee! 2025 ne redă răbdarea şi valoarea conţinutului de calitate
Începutul anilor 2020 a fost dominat de momente virale. Cu omniprezenţa smartphone-urilor şi viteza reţelelor sociale, indiferent dacă sunt filmate pe telefoane, decupate din emisiuni TV sau produse în grabă pentru platforme, videoclipurile scurte au ajuns la milioane de utilizatori într-o clipă. Faima a venit peste noapte, cu platforme precum TikTok şi Instagram.
Urmărește
240 afișări
Adio, celebritate instantanee! 2025 ne redă răbdarea şi valoarea conţinutului de calitate
Şi totuşi, oricât ar fi de tentantă, această cultură a faimei instantanee este trecătoare, iar creatorii care pentru scurt timp au crescut vertiginos se luptă să-şi menţină relevanţa. Misiunea lor e imposibilă, anunţă Marian Salzman, unul dintre cei mai urmăriţi trendspotteri ai ultimilor ani.
Pentru anul care vine, Marian semnalează trenduri noi, în armonie cu noua tendinţă a omenirii spre viaţa trăită pe-ndelete. Aşa numitul slow living. Nimic nu se mai întâmplă în viteză, de la călătoriile la pas, pe trasee care evită autostrăzile sau drumurile de mare viteză, până la... redescoperirea ritualului ceaiului – o băutură cu proprietăţi curative şi mult mai conectată cu vechile tradiţii. Iată cum arată lista celor 10 trenduri pentru 2025:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
TRENDUL 1: FRAGMENTAREA „SATULUI GLOBAL”. Globalizarea este înlocuită cu regăsirea identităţii. Păstrarea diversităţii culturale este noul obiectiv, prin menţinerea în viaţă a limbilor pe cale de dispariţie, păstrarea tradiţiilor meşteşugăreşti străvechi şi conservarea arhitecturii, inclusiv cu ajutorul AI.
TRENDUL 2: PUNEREA LA ADĂPOST. Casa devine un refugiu din calea haosului şi a incertitudinii. Valoarea ei sentimentală şi financiară creşte odată cu preocuparea faţă de schimbările climatice.
TRENDUL 3: CLIMA, O MISIUNE PERSONALĂ. Oamenii îşi asumă protejarea naturii pe cont propriu. Tot mai mulţi fac schimbări pentru a reduce deşeurile, emisiile de CO2 şi îşi pregătesc locuinţele să reziste la ameninţările de mediu.
TRENDUL 4: DISPARE CULTURA HUSTLE. Angajaţii îşi revendică dreptul la odihnă, la reflecţie, şi recuperare, viaţa nu mai e doar un cumul de sarcini. Apare o nouă abordare a afacerilor care pune accentul pe viaţă în detrimentul muncii şi include „zero ruşine” pentru acţiuni precum dormitul şi luarea de pauze.
TRENDUL 5: APĂRAREA PRAGMATISMULUI. Ne concentrăm mai puţin pe mari idealuri şi aspiraţii şi căutăm soluţii simple şi eficiente. Într-o lume tot mai complexă, oamenii se îndreaptă către spiritul practic şi raportări echilibrate.
TRENDUL 6: REVENIREA „FAIMEI LENTE”. Există un apetit tot mai mare pentru „famă lentă”, o întoarcere la ideea că autenticitatea, profunzimea şi substanţa contează mai mult decât gratificarea instantanee. Această tendinţă face parte dintr-o schimbare globală mai largă în care răbdarea şi substanţa sunt în curs de reevaluare. Renaşte conţinutul de lungă durată, cu conexiune autentică, impact semnificativ şi un angajament faţă de creşterea pe termen lung.
TRENDUL 7: ÎNGRIJIREA VIEŢII. Asistenţa medicală trece de la un model reactiv la unul proactiv, care pune accent pe îngrijirea şi prevenirea continuă, cu ajutorul tehnologiei. Această nouă paradigmă devine esenţială pe măsură ce populaţiile lumii îmbătrânesc.
TRENDUL 8: ÎNCETINIREA EVOLUŢIEI TEHNOLOGICE. Această schimbare este o reacţie la creşterea dependenţei de tehnologie, alienarea socială şi gropile de gunoi pline de deşeuri electronice. Oamenii intră în mişcarea „slow tech” - acordă prioritate graniţelor digitale, bunăstării şi durabilităţii.
TRENDUL 9: A.I. CA MUZĂ. Pe măsură ce trecem în 2025, vom vedea mult mai multe experimente cu inteligenţa artificială ca instrument nu doar pentru automatizare, ci şi pentru îmbunătăţirea creativităţii, în special pe platformele media, ca YouTube Studio sau chiar Pinterest.
TRENDUL 10: ÎNCĂRCAREA CU BUCURIE. După un sfert de secol marcat de terorism şi conflict militar, schimbări climatice, polarizare şi extremism sporit, o pandemie globală, instabilitate economică, migraţie în masă şi înstrăinare socială, oamenii sunt însetaţi de bucurie. Practica recunoştinţei este un alt trend care a prins în ultimii ani.
“Mai puţin cinism şi resemnare. Mai mult optimism şi momente de încântare. Le-am câştigat”, crede Marian Salzman.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Prada, potenţial cumpărător al Versace
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe