- Home
- Life-Inedit
- MELBOURNE, (05.01.2015, 15:28)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adolescenţii au mai puţini prieteni decât acum 20 de ani, în ciuda reţelelor de socializare online
Adolescenţii au mai puţini prieteni decât în urmă cu 20 de ani, în ciuda dezvoltării intense a reţelelor de socializare online, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la The University of Queensland din Australia, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
292 afișări
Adolescenţii au mai puţini prieteni decât acum 20 de ani, în ciuda reţelelor de socializare online (Imagine: Shutterstock)
Potrivit acestui studiu, adolescenţii se simt mai puţin singuri în prezent decât în urmă cu două decenii, însă aceştia au relaţii sociale superficiale.
Studiul, care a inclus un eşantion de peste 285.000 de liceeni americani, chestionaţi în perioada 1991 - 2012, a descoperit că tinerii au mai puţini prieteni cu care să interacţioneze, dar şi o mai mică dorinţă de a-şi face mai mulţi amici.
Potrivit Globe and Mail, care citează rezultatele acestui studiu publicat în Personality and Social Psychology Bulletin, schimbările economice ar putea fi cele care au determinat creşterea gradului de izolare în rândul tinerilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
"Oportunităţile economice mai mari oferă indivizilor o mai mare libertate de acţiune în privinţa gestionării fondurilor proprii, o mai mare libertate de a decide cu cine să înceapă o relaţie sentimentală şi cu cine să se căsătorească, de a reduce influenţa rudelor şi de a le da oamenilor o mai mare autonomie, fapt care poate creşte individualismul", au spus cercetătorii care au realizat acest studiu.
"Modificările economice duc la creşterea individualităţii, fapt care poate duce la scăderea interesului pentru a avea prieteni, crescând încrederea în sine, stima de sine şi scăzând gradul de singurătate", au mai spus aceştia.
Coordonatorul studiului, doctorul David Clark, a spus că sunt necesare alte cercetări asupra societăţilor şi culturilor din afara SUA pentru a putea determina dacă modernizarea este cauza tuturor acestor probleme.
Rezultatele acestei cercetări vin după alte serii de studii care au arătat că dezvoltarea reţelelor de socializare online are un efect negativ asupra calităţii relaţiilor de prietenie.
Un studiu din anul 2006, realizat de sociologii de la Duke University, a arătat, de asemenea, că, în medie, cei mai mulţi adulţi au doar două persoane apropiate cu care pot discuta despre cele mai importante subiecte din viaţa lor. De asemenea, potrivit aceluiaşi studiu, un sfert dintre adulţi nu au niciun confident.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe