Ai cont pe Facebook sau Twitter? Poţi RATA angajarea sau chiar poţi fi CONCEDIAT

Persoanele care postează pe Facebook imagini din timpul noptilor pierdute sau se plâng pe Twitter despre locul de muncă îşi riscă postul.

Urmărește
2651 afișări
Imaginea articolului Ai cont pe Facebook sau Twitter? Poţi RATA angajarea sau chiar poţi fi CONCEDIAT

Ai cont pe Facebook sau Twitter? Poţi RATA angajarea sau chiar poţi fi CONCEDIAT

Conform unui raport britanic, unul din cinci şefi a respins un candidat pentru un loc de muncă din cauza postărilor acestuia pe site-urile de socializare, scrie dailymail.co.uk.

Studiul a relevat că aproape 40% dintre companii se uită pe conturile pe care potenţialii angajaţi le au pe platformele sociale.

"Omul secolului XXI învaţă că fiecare acţiune lasă o urmă digitală incredibilă. În următorii ani, mulţi dintre noi vom fi răspunzători pentru datele pe care le facem publice în prezent pe site-urile de socializare. Faptul că unul din cinci candidaţi este descalificat de la un interviu din cauza conţinutului mesajelor sale este un avertisment pentru cei care îşi caută un loc de muncă şi un indicator real al lumii în care trăim" a declarat Mads Christensen, director în cadrul companiei care a realizat studiul.

Există şi numeroase situaţii în care oamenii au fost concediaţi din cauza mesajelor postate pe reţelele sociale. O profesoară din Georgia a fost obligată să demisioneze după ce conducerea şcolii a văzut pe Facebook imagini cu ea în timp ce consuma alcool. Asistenta unui specialist în resurse umane a fost concediată la trei săptămâni după angajare deoarece a scris pe Facebook că şeful ei are salariul mai mare. Un poliţist al unei închisori a fost concediat după ce a adăugat în lista de prieteni pe Facebook mai mulţi foşti deţinuţi, iar 13 angajaţi ai companiei aeriene Virgin Atlantic au fost daţi afară după ce au pretins că la bordul avioanelor sunt gândaci.

Studiul arată şi nivelul de popularitate pe care reţelele sociale îl au în cadrul companiilor de tehnologie. Pe primul loc în top se află LinkedIn, cu 74%, urmat de Twitter (67%), Facebook (64%) şi YouTube (56%).

La studiu au participat 318 companii, 80% dintre acestea fiind din ţări europene, iar aproximativ 11% din SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici