- Home
- Life-Inedit
- Bucureşti, (10.11.2011, 13:55)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ai mai putea trăi fără ele? Invenţiile simple care ne-au schimbat viaţa
Nu toate lucrurile inventate de-a lungul timpului primesc recunoaşterea pe care o merită, chiar dacă unele dintre acestea sunt indispensabile pentru omul modern.
Urmărește
3610 afișări
Ai mai putea trăi fără ele? Invenţiile simple care ne-au schimbat viaţa (Imagine: Shutterstock)
O expoziţie de la Muzeul de Ştiinţe din Londra, intitulată "Eroii ascunşi - geniul din lucrurile de zi cu zi" sărbătoreşte 36 de invenţii fără de care oamenii nu mai pot trăi, scrie dailymail.co.uk.
Vizitatorii muzeului pot afla povestea invenţiilor, plecând de la ideea inventatorului şi mergând până la design şi producţie.
Iată unele dintre invenţiile la care nu am putea renunţa:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
folia protectoare cu bule de aer - a apărut în anii 1950 ca tapet nereuşit, apoi izolare pentru sere. După câţiva ani, a fost folosită de IBM ca protecţie pentru computerele livrate. Aprecierea oamenilor pentru folia cu bule continuă să crească. Există chiar o pagină pe Facebook intitulată "Îmi place să pocnesc toate bulele de aer de pe folie", care are peste 95.000 de fani.
-
agrafele de hârtie - americanul Samuel B Fay a fost premiat pentru patentarea agrafei în 1867. Primul model a fost triunghiular. O pagină pe Facebook intitulată "Poate această agrafă de birou să strângă mai mulţi fani decât Miley Cyrus?" a strâns însă doar 13.000 de fani, faţă de cei 6 milioane pe care îi are cântăreaţa.
-
elasticul - a fost patentat de Stephen Perry în 1845. Serviciul Poştal Regal foloseşte în jur de 342 de milioane de elastice pe an pentru a lega scrisorile şi coletele.
-
cutia de conserve - a fost produsă în 1810, la cererea lui Napoleon, de Nicolas Appert. Soldaţii care au beneficiat de primele cutii de conserve erau însă obligaţi să le deschidă folosindu-şi săbiile sau pietre. În Marea Britanie se produc peste 20 de milioane de cutii de conserve în fiecare an.
-
cârligele pentru rufe - au fost inventate de David M Smith în 1853.
-
umeraşele - au fost inventate în 1904 de americanul Albert J Parkhouse, care a folosit o sârmă pentru a-şi atârna haina, din cauza cuierelor supraaglomerate de la serviciu. Invenţia sa a fost folosită şi în alte scopuri: ca antene radio, ca unelte pentru spargerea maşinilor sau chiar ca instrument medical, de către un doctor care a operat un pasager al unui avion.
-
plasturii - au fost folosiţi pentru prima dată în 1920 pentru a repara penele de cauciuc la biciclete. Earle Dickson, un angajat Johnson&Johnson, le-a folosit pentru a acoperi tăieturile sau arsurile pe care soţia sa şi le făcea în timp ce gătea. Compania a comercializat apoi plasturii sub denumirea Band Aids.
-
cutiile pentru ouă - au fost inventate în 1911 de Joseph Coyle, un editor de ziar care a fost chemat să rezolve disputa dintre doi comercianţi locali de ouă şi proprietarul unui hotel, care se plângea că primea produsele sparte în fiecare zi.
-
pliculeţele de ceai - au fost inventate de americanul Thomas Sullivan şi comercializate pentru prima dată în 1904. Se crede că ideea a pornit de la clienţii care înmuiau pachetele de ceai în apă fierbinte pentru a testa calitatea ambalajului.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe