Benedicta are 40 de ani, locuieşte in Iaşi, iar la începutul anului a pus bazele unei mini fabrici de ciocolată artizanală. A prins curaj să deschidă această afacere după ce a văzut că este cerere foarte mare pentru produse de calitate.
Ea a investit 43.000 euro în echipamente şi amenajarea spaţiului. Ciocolata este adusă doar din Belgia sau Franţa, iar produsele ei nu conţin aditivi, coloranţi sau conservanţi. Foloseşte doar ciocolată, zahar şi unt de cacao, iar unele sortimente le personalizează, să fie pe placul tuturor.
Pe timp de vară clienţii preferă ciocolata cu caramel sau cu fructe de sezon. Dar Benedicta îţi poate face şi la comanda. În ciocolatîă se introduc seminţe, căpşuni deshidrataţi sau chiar ardei
„Avem un potenţial mare agricol şi trebuie să mergem puţin mai departe, să nu ne vindem materia primă, să încercăm să o procesăm mai sus pe lanţul alimentar, să păstrăm valoarea adăugată în România.. (…) Importăm foarte mult din toate ţările, de cele mai mult ori la o calitate îndoielnică,” a spus Benedicta Drobotă.