Al Pacino, în rolul lui Napoleon Bonaparte

Actorul american Al Pacino va interpreta rolul lui Napoleon Bonaparte într-un lungmetraj inspirat dintr-o carte pentru copii, intitulată "Betsy and the Emperor", semnată de Stanton Rabin.

Urmărește
237 afișări
Imaginea articolului Al Pacino, în rolul lui Napoleon Bonaparte

Al Pacino, în rolul lui Napoleon Bonaparte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmările la acest proiect independent urmează să înceapă în toamna acestui an.

John Curran, realizatorul filmului "Vălul pictat" (2006), urmează să regizeze acest proiect adaptat după romanul lui Stanton Rabin.

Cel mai recent film lansat de Al Pacino este drama "Crime justificate" (2008), în care a jucat alături de Robert De Niro. Cei doi celebri actori americani au interpretat rolurile unor poliţişti veterani, aflaţi pe urmele unui criminal în serie. Filmul a fost pur şi simplu desfiinţat de critici, însă a obţinut încasări de 78 de milioane de dolari pe plan mondial, potrivit boxofficemojo.com.

Laureat al unui premiu Oscar, în 1993, pentru rolul principal din "Parfum de femeie", Al Pacino a fost nominalizat de alte şapte ori la premiile Academiei de film americane.

Napoleon Bonaparte, născut pe 15 august 1769, a fost cel mai important om politic şi militar după Revoluţia franceză. Ca lider militar, Napoleon s-a remarcat în campaniile din Italia, Egipt, Austria, Prusia, Rusia. Printre cele mai răsunătoare victorii ale sale se numără cele de la Arcole, Piramide, Marengo, Austerlitz, Jena, Friedland, Wagram. De asemenea, Napoleon a revoluţionat sistemul juridic, politic şi economic din Franţa, prin Codul civil şi Codul Comercial. Codul civil francez, supranumit "Codul Napoleon", este încă în vigoare în Franţa şi constituie piatra de temelie a libertăţilor civile contemporane, majoritatea statelor europene adoptând un cod civil după modelul francez în decursul secolului al XIX-lea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici