- Home
- Life-Inedit
- (07.01.2020, 16:56)
- Ruxandra Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alergatul la maraton încetineşte procesul de îmbătrânire al arterelor cu patru ani
Un nou studiu al cercetărilor britanici a demonstrat că alergarea la maraton încetineşte îmbătrânirea arterelor cu patru ani, relatează BBC.
Urmărește
718 afișări
Alergatul la maraton încetineşte procesul de îmbătrânire al arteleor cu patru ani
Experţii de la Universitatea Barts din Londra au demonstrat, în urma unui experiment derulat de-a lungul a şase luni pe 139 de persoane, că antrenamentul pentru alergarea la maraton are efecte surpinzător de benefice asupra organismului, informează BBC.
În urma unei pregătiri fizice riguroase timp de şase luni, persoanele participante la experiment au înregistrat valori mai scăzute ale presiunii arteriale, la fel ca efectul medicaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Rafale puternice de vânt şi ninsori viscolite în 16 judeţe din România
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
Alte beneficii pentru cei care au făcut antrenamentul a fost îmbunătăţirea elasticităţii musculare, ceea ce ar putea duce la diminuarea riscului de infarct şi accident cerebral.
Cele 139 de persoane care au alergat la maraton au terminat traseul de 42 de kilometri în aproximativ 5 ore.
Specialiştii recomandă celor care au de gând să participe la un maraton de alergat, să înceapă antrenamentul cu câteva luni înainte şi să crească gradual intensitatea exerciţiului fizic.
Un program săptămânal de antrenament ar trebui să includă 150 de minute de exerciţii de intensitate moderată cum ar fi plimbările la pas alert şi 75 de minute de exerciţii de intensitate crescută cum ar fi fotbalul sau rugby-ul.
Din programul de antrenament nu ar trebui să lipsească nici exerciţiile de tonifiere ale musculaturii cum ar fi flotările sau ridicarea greutăţilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe