- Home
- Life-Inedit
- (13.11.2019, 11:24)
- Luiza Moldovan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alertă în China | Două persoane tratate de ciumă, după ce un cuplu a murit. Măsuri fără precedent
Două persoane sunt tratate de ciumă în China, au anunţat autorităţile chineze. Este al doilea caz de ciumă în acest an, după ce, în luna mai, un cuplu de bătrâni mongolezi a murit din cauza bolii.
Urmărește
2635 afișări
Alertă de pandemie în China. Două cazuri de ciumă, raportate în Mongolia Interioară. Au fost luate măsuri extraordinare
Cei doi pacienţi chinezi provin din provincia chineză Mongolia Interioară şi au fost diagnosticaţi cu teribila boală într-un spital din Beijing. Acum, cei doi se află într-un cartier din capitala chineză, unde autorităţile sunt în alertă. Au fost luate măsuri drastice de prevenţie şi control, relatează CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Ciuma e transmisă la om prin muşcături de purici şi prin contactul direct cu animale infectate. Se dezvoltă în trei forme diferite. Ciuma bubonică provoacă umflarea nodulilor limfatici, forma de ciumă septicemică infectează sângele, iar ciuma pneumonică infectează plămânii.
Cei doi pacienţi suferă de cea pneumonică – cea mai agresivă. Netratată, e întotdeauna fatală, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Până la apariţia antibioticelor, ciuma, boală extrem de contagioasă, a omorât până la 200 milioane de oameni. Boala e provocată de Yersinia Pestis, o bacterie transmisă prin muşcătura puricilor, transportată de rozătoare precum şobolani, veveriţe şi marmote.
Între 1338 şi 1339, schimbările climatice din Asia au provocat o migrare masivă a rozătoarelor din câmpurile uscate către zone mai populate. Au transportat cu ele şi bacteria şi, astfel, începea una dintre cele mai devastatoare pandemii din istoria omenirii, care a ras de pe faţa Pământului 50 de milioane de oameni.
Toate cele trei valuri pandemice de ciumă au avut originea în China
Invenţia antibioticelor a făcut ca bolile (inclusiv ciuma) să fie tratabile, dacă sunt depistate la timp. Cu toate astea, boala nu a fost complet eradicată de pe faţa Pământului. Ba chiar şi-a făcut o spectaculoasă revenire. Între 2010 şi 2015, au fost raportate 3.248 de cazuri în toată lumea. 584 de persoane au murit, anunţă OMS.
Cele mai endemice ţări sunt Republica Democrată Congo, Madagascar şi Peru. În 2015, două persoane din statul american Colorado au murit de ciumă. Cu un an înainte, în acelaşi stat, fuseseră raportate opt cazuri de îmbolnăviri. Numai în ultimii 20 de ani au fost raportate 50.000 de cazuri. OMS a numit ciuma drept „un nou caz de necesitate”
Cum se transmite ciuma
De obicei, prin muşcătura de purici ale rozătoarelor, care poartă bacteria Yersinia Pestis. Animalele infectate, cum sunt câinii şi pisicile, îşi pot îmbolnăvi stăpânii.
Un studiu din 2018 atestă faptul că nu numai rozătoarele sunt vinovate de transmiterea acestei fatale bacterii, ci şi puricii şi păduchii umani.
Nu există un vaccin eficient sută la sută împotriva ciumei. Antibioticele moderne pot să prevină complicaţiile şi moartea, dacă sunt administrate foarte din timp.
Dacă e netratată, ciuma bubonică devine ciumă pneumonică.
Cum ne protejăm de ciumă
Paşii-cheie pentru prevenirea acestei boli sunt eliminarea locurilor dimprejurul caselor unde s-ar putea înmulţi rozătoarele – curăţarea constantă a garajelor, adăposturilor, locurilor de recreere, îndepărtarea lemnului pentru foc.
Animalele moarte vor fi ridicate de personal specializat şi nu vor fi atinse sub nicio formă cu mâna neprotejată. Animalele de companie vor fi tratate în mod regulat, cu soluţii speciale care combat puricii.
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe