- Home
- Life-Inedit
- (09.02.2022, 14:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alimente şi nutrienţi esenţiali pentru piele şi păr
- Starea pielii şi a părului este afectată de alimentaţie, vârstă şi condiţiile de mediu. Nu poţi controla unii îmbătrânirea sau condiţiile climatice - însă îţi poţi gestiona alimentaţia astfel încât să îţi menţii sănătatea pielii şi a părului.
- Proteinele, antioxidanţii, vitaminele şi colagenul te pot ajuta să îţi îmbunătăţeşti sănătatea pielii şi a părului.
Urmărește
535 afișări
Alimente şi nutrienţi esenţiali pentru piele şi păr
Nutriţia înseamnă să îţi hrăneşti corpul cu alimentele şi substanţele nutritive potrivite. Totuşi, unii oameni uită că şi pielea şi părul au nevoie de hrană şi că acestea joacă un rol important în sănătate şi starea de bine generală.
Pielea este cel mai mare organ al corpului şi acţionează ca primă barieră în calea patogenilor din mediu. Pielea îndeplineşte şi funcţia de protecţie împotriva pierderilor de lichide din interiorul organismului, astfel că este necesar să o hrănim şi să o protejăm împotriva razelor ultraviolete. În mod similar, părul asigură protecţie termică şi ne protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Despre acest subiect ne poate da mai multe sfaturi Laura Chacon-Garbato, Director în educaţie nutriţională la nivel global în cadrul Herbalife Nutrition, rolul ei fiind acela de a instrui şi educa distribuitorii independenţi din întreaga lume cu privire la abordarea holistică a companiei în materie de sănătate şi wellness.
Ce este nutriţia la exterior şi de ce este importantă?
Nutriţia la exterior înseamnă pentru noi menţinerea sănătăţii pielii şi a părului. Aşa cum inima, creierul şi sistemul muscular au nevoie de o nutriţie adecvată pentru asigurarea sănătăţii pe termen lung, pielea şi părul au nevoie la rândul lor de substanţele nutritive potrivite pentru a-şi putea îndeplini funcţiile: protecţie, reglare termică, percepţie senzorială, secreţie.
Cu siguranţă nu este o noutate faptul că nutriţia la interior şi nutriţia la exterior sunt strâns legate între ele.
Alimentaţia afectează sănătatea pielii şi părului
Starea pielii şi a părului este afectată de alimentaţie, vârstă şi condiţiile de mediu. Nu poţi controla unii dintre aceşti factori - cum ar fi îmbătrânirea sau condiţiile climatice - însă îţi poţi gestiona alimentaţia astfel încât să îţi menţii sănătatea pielii şi a părului.
Proteinele, antioxidanţii, vitaminele şi colagenul te pot ajuta să îţi îmbunătăţeşti sănătatea pielii şi a părului. Persoanele cu o piele şi un păr care arată bine au de regulă obiceiuri zilnice sănătoase!
Iată câteva dintre alimentele şi substanţele nutritive pe care Laura Chacon-Garbato le recomandă pentru o piele şi un păr care radiază de sănătate şi strălucire:
Consumă alimente bogate în proteine pentru repararea celulelor.
Fiecare celulă are nevoie de proteine pentru a-şi menţine vitalitatea. Proteinele sunt principalul material utilizat pentru „înlocuirea” celulelor uzate sau moarte. Muşchii, părul, unghiile, pielea şi ochii sunt formate din proteine. O alimentaţie săracă în proteine, pe parcursul mai multor luni, poate duce la pierderea strălucirii pielii, subţierea părului şi riduri mai accentuate decât ar fi normal pentru vârsta cronologică.
Includerea proteinelor în alimentaţie, din surse precum carne de pui, alte tipuri de carne, peşte, soia sau tofu te poate ajuta să rezolvi aceste probleme. Shake-urile proteice pentru înlocuirea meselor sunt, de asemenea, surse de proteine.
Suplimentează, dacă e nevoie, aportul de vitamine A, C şi E.
Deşi proteinele sunt esenţiale pentru sănătatea pielii şi a părului, vitaminele cu proprietăţi antioxidante - precum vitamina A, C şi E – sunt, de asemenea, esenţiale.
Deficienţele acestor micronutrienţi pot afecta sănătatea pielii. Pielea prezintă semne de stres oxidativ, iar antioxidanţii au proprietăţi dovedite de protejare a pielii împotriva acestor deteriorări oxidative.
Iată cum vitaminele A, C şi E susţin nutriţia la exterior:
Vitamina A
Există două tipuri de vitamina A: retinoizi (vitamina A preformată) şi carotenoizi. Ficatul le converteşte în retinol, care stimulează producţia de celule noi şi previne pierderea părului.
Surse bune de vitamina A sunt fructele şi legumele bogate în pigmenţi galbeni până la roşii, precum şi legumele cu frunze verzi.
Vitamina C
Vitamina C este esenţială pentru producerea de către organism, în mod natural, a propriului colagen. Când există o deficienţă de vitamina C, se produce colagen instabil, cu o structură slabă pentru repararea ţesuturilor. Vitamina C este implicată şi în formarea anumitor lipide care contribuie la reconstrucţia epidermului - stratul exterior al pielii - atunci când acesta este deteriorat.
Surse bune de vitamina C sunt citricele, precum portocale şi lămâi, ardei, căpşune, broccoli şi kale.
Vitamina E
Vitamina E funcţionează ca un antioxidant puternic, datorită abilităţii sale de a expulza rapid radicalii înainte de a reacţiona cu alte lipide, punând capăt propagării proceselor oxidative la nivelul membranelor. În plus, vitamina E contribuie la întărirea funcţiei de barieră a pielii.
Surse bune de vitamina E sunt seminţele de floarea soarelui, migdalele, arahidele, dovleacul şi ardeiul gras roşu.
Dacă ai semnele unor deficienţe de vitamine sau nutrienţi verifică cu medicul tău oportunitatea unui supliment zilnic cu multivitamine alături de o dietă cât mai echilibrată.
Încearcă alimente şi suplimente bogate în colagen
În timpul procesului de îmbătrânire, care începe în jurul vârstei de 25 de ani, pielea suferă din cauza unei pierderi progresive de lichide şi se usucă tot mai mult. Astfel, dermul se subţiază, ţesuturile conjunctive îşi pierd fermitatea şi elasticitatea, încep să apară ridurile iar pielea începe să se lase.
Colagenul din corpul uman reprezintă între 25 şi 30% din proteinele totale, din care aproximativ 75% este colagen din piele. Colagenul este situat în principal în ţesutul conjunctiv şi este responsabil de asigurarea fermităţii dermului.
Printre alimentele bogate în colagen se numără legumele cu frunze verzi, legumele roşii şi galbene, fructele de pădure, citricele, peştele, carnea de pui, albuşul de ou, avocado, soia, fasolea şi ceaiul alb.
Colagenul este disponibil şi sub formă de supliment alimentar. Colagenul hidrolizat - un tip de colagen ce poate fi absorbit cu uşurinţă în fluxul sangvin atunci când este consumat sub formă de supliment - poate creşte elasticitatea şi densitatea pielii, reduce ridurile şi netezi pielea.
Şi mai ales, nu uita de hidratare!
Ştiai că o mare parte din ţesutul pielii este alcătuit din apă? Aproximativ 25 - 30%. Din acest motiv, este important să bei multe lichide pentru a evita uscarea şi deshidratarea pielii.
După cum vezi, nutriţia joacă un rol vital în sănătatea pielii şi a părului. Este cea mai bună modalitate de a arăta şi de a te simţi extraordinar. Când îţi hrăneşti corpul din interior spre exterior, cu alimentele şi substanţele nutritive potrivite, corpul tău îţi va mulţumi cu o piele şi un păr pline de tinereţe şi strălucire, iar tu te vei bucura de o stare de bine optimă şi mai multă încredere.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe