- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (25.01.2010, 15:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"All the King's Men", cu Sean Penn - cel mai mare eşec cinematografic din ultimii 5 ani
Filmul "All the King's Men/ Toţi oamenii regelui" (2006), în care Sean Penn deţine rolul principal, s-a situat pe primul loc în topul celor mai mari eşecuri cinematografice din ultimii cinci ani alcătuit de Forbes, potrivit site-ului publicaţiei.
Urmărește
65 afișări
"All the King's Men", cu Sean Penn - cel mai mare eşec cinematografic din ultimii 5 ani
În 2006, versiunea cinematografică a romanului "All The King's Men/ Toţi oamenii regelui", de Robert Penn Warren, părea să fie un proiect care va avea succes. Studiourile Sony au obţinut semnăturile actorilor Sean Penn şi Kate Winslet pentru a juca în film. Sean Penn, cunoscut pentru curajul de a-şi face publice convingerile politice, era considerat interpretul cel mai potrivit pentru a-i da viaţă personajului Huey Long, un politician radical şi populist din statul american Louisiana. James Gandolfini, starul din serialul TV "Clanul Soprano", şi Jude Law au semnat şi ei pentru acest proiect cinematografic, iar Steven Zaillian, autorul scenariilor unor filme de succes, precum "Lista lui Schindler" şi "Misiune: Imposibilă", a semnat scenariul şi regia acestui lungmetraj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Însă ceva nu a funcţionat. Cronicile pentru acest film au fost teribil de dure. Joe Morgenstern, de la The Wall Street Journal, a scris că acest film "nu are centru, nu are coerenţă, nu are suflet şi nici ruşine". Nici încasările nu au fost strălucitoare. Filmul a vândut bilete în valoare de doar 9 milioane de dolari pe plan mondial, deşi a avut un buget de 55 de milioane de dolari. Cu alte cuvinte, filmul nu a reuşit să recupereze aproximativ 84% din cheltuielile de producţie.
Aceste rezultate au plasat filmul "All The King's Men/ Toţi oamenii regelui" şi pe actorul Sean Penn în fruntea clasamentului celor mai mari eşecuri cinematografice din ultimii cinci ani.
Pentru a alcătui acest top, experţii revistei Forbes au analizat acele filme în care au jucat actori de renume - Sean Penn, Eddie Murphy, Mike Myers etc -, dar care nu au reuşit să obţină încasări suficiente pentru a-şi acoperi cheltuielile de producţie.
Datele referitoare la încasări şi bugetele estimate au fost oferite de Box Office Mojo şi de IMDB. În privinţa încasărilor, experţii Forbes au luat în calcul doar veniturile obţinute din vânzările de bilete în sălile de cinematograf, nu şi pe cele rezultate din vânzările de DVD-uri sau ale drepturilor de televiziune. Ei nu au inclus însă nici costurile de publicitate, care reprezintă adeseori o treime din bugetul unui film.
Starurile nu sunt întotdeauna vinovate de eşecul unui film. De cele mai multe ori, filmele nu au succes din cauza unor probleme organizatorice, ce apar pe parcursul "călătoriei" de la scrierea scenariului şi până la transpunerea lui pe marele ecran. Cu toate acestea, actorul principal reprezintă imaginea oficială a filmului şi acesta va trebui "să încaseze" criticile dure atunci când pelicula în care joacă nu are succes.
Dennis Quaid s-a situat pe locul al doilea în acest clasament. Filmul "The Express", din 2008, despre primul jucător de culoare câştigător al Heisman Trophy, a avut încasări de 10 milioane de dolari, pentru un buget de 40 de milioane de dolari, nereuşind să recupereze 75% din totalul bugetului de producţie.
Filmele despre competiţiile sportive din liceele americane arareori pot avea succes în afara Statelor Unite ale Americii. Însă ocupantul locului al treilea în topul Forbes, "Stay/ Rămâi cu noi", nu poate să invoce această scuză. Avându-i în distribuţie pe Ewan McGregor şi pe Naomi Watts, filmul ar fi trebuit să fie un thriller psihologic intens. În plus, pelicula a beneficiat de prezenţa regizorului Marc Foster, cunoscut pentru "Finding Neverland/ În căutarea Tărâmului de Nicăieri" şi "Monster's Ball/ Puterea dragostei". David Benioff, scenaristul filmului a avut anterior succes cu pelicula "Troia".
Cu toate acestea, o acumulare de talente nu poate să salveze un film. "Stay/Rămâi cu mine" a avut încasări de 8 milioane de dolari pe plan mondial, iar IMDB a raportat un buget de producţie estimat la 50 de milioane de dolari, însă această sumă pare mult prea mare. Specialiştii revistei Forbes au preferat să ia în calcul un buget de 30 de milioane de dolari, aşa cum au anunţat producătorii de la News Corp, însă, chiar şi aşa, filmul nu a reuşit să recupereze aproximativ 73% din cheltuielile de producţie.
Clasamentul Forbes este completat, în ordine, de filmele "Grindhouse" (nu şi-a recuperat investiţia în procent de 63%), "Imagine That" (58%), "Fântâna/ The Fountain" (54%), "Invazia/ The Invasion" (50%), "Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford" (50%), "Calcă apăsat: Povestea lui Dewey Cox" (40%), "The Love Guru/ Gurul dragostei" (34%), "Clasa de tăntălăi/ School for Scoundrels" (31%), "Land of the Lost" (30%), "Ţi-l prezint pe Dave/ Meet Dave" (17%), "Aeon Flux" (16%) şi "Producătorii" (16%).
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:24
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul