Ambasadorul Saint-Paul: Schimbările climatice, tema celebrării Zilei Franţei, în 2015

"Schimbările climatice" sunt tema celebrării Zilei Franţei - 14 iulie - în acest an, acţiunile fiind gândite pentru a fi în acord cu aceasta, a spus joi ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul.

Urmărește
332 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Saint-Paul: Schimbările climatice, tema celebrării Zilei Franţei, în 2015

Francois Saint-Paul (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Saint-Paul a explicat că toate invitaţiile pentru celebrarea Zilei Franţei au fost trimise on-line, astfel nu s-a folosit hârtie deloc. De asemenea, meniul pentru această zi a fost gândit în aşa fel încât să nu se risipească mâncare, iar pentru prezentare vor fi folosite recipiente din materiale reciclabile, unele făcute la ambasadă. Pentru mâncare, în cea mai mare parte, ambasada a apelat la producători locali.

“Un astfel de proiect pare simplu, însă cu cât e mai simplu pentru utilizator, cu atât mai mult trebuie să ne gândim la ce muncă a fost depusă pentru derularea cât mai simplă a acestei operaţiuni şi cât mai sigur”, a declarat ambasadorul Franţei, într-o conferinţă de presă.

De Ziua Franţei vor fi în jur de 5.000 de invitaţi, 2.000 la recepţia VIP şi 3.000 vor fi, majoritatea, cetăţeni francezi care vor merge la balul care va avea loc seara.

Ambasadorul a explicat că data de 14 iulie este o zi importantă şi pentru România, fiind sărbătorită şi relaţia dintre cele două ţări: "Pentru mine este şi o sărbătoare care se adresează tuturor prietenilor noştri români, care fac parte din sfera politică, publică, dar şi din sfera economică şi culturală pentru că avem multe lucruri în comun".

Referitor la conferinţa consacrată schimbărilor climatice, care va avea loc în decembrie la Paris, ambasadorul a anunţat că fiecare ţară îşi pregăteşte poziţia pe care o va adopta la reuniune, până acum, în jur de 40 de ţări finalizând această etapă. România va avea o poziţie similară cu a celorlalte state membre ale UE, adică diminuarea cu 40% a emisiilor cu gaze de seră şi impunerea unei cote de 27% de energie regenerabilă.

"Miza este încălzirea climatică, nu poate fi tratată decât dacă toate ţările se aliază între ele, ceea ce sperăm să fie alianţa de la Paris pentru climat", a spus ambasadorul, adăugând: "Obiectivul nostru este să limităm, până la sfârşitul acestui secol, creşterea temperaturii până la doar 2 grade, printr-o serie de angajamente juridice, care să fie constrângătoare şi care să angajeze un întreg proces pentru a diminua această tendinţă de încălzire a climei".

"Aşteptăm să fie prezenţi 40.000 de oameni pentru că vor fi 197 de ţări şi avem şi susţinerea societăţii civile", a precizat diplomatul francez.

Ambasadorul François Saint-Paul a mai spus că, în urma conferinţei, trebuie să se contureze şi un suport financiar pentru aplicarea măsurilor convenite cu celelalte state participante, fiind vizată suma de 100 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici