- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (13.04.2011, 22:05)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ana Patriciu, despre restaurantul pe care îl administrează: Se adresează amatorilor de gust
Cei care doresc să deguste Tămâioasa Românească produsă la Drăgăşani de guvernatorul Mugur Isărescu şi vor să experimenteze o "bucătărie tehno-emoţională" o pot face, de miercuri, şi în "restaurantul bancherilor", de a cărui administrare se ocupă Ana Patriciu, fiica cea mare a lui Dinu Patriciu.
Urmărește
637 afișări
Ana Patriciu, despre restaurantul pe care îl administrează: Se adresează amatorilor de gust (Imagine: www.gandul.info)
Restaurantul Heritage a fost redeschis, după o investiţie de 500.000 de euro, făcută în ultimele şapte luni. Cea care se ocupă de administrarea restaurantului este Ana Patriciu, fiica cea mare a omului de afaceri Dinu Patriciu, cel mai bogat român, potrivit Forbes România 500 de miliardari, având o avere estimată la 2,3 miliarde de euro, scrie "Gândul".
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
"Nu l-aş numi un restaurant exclusivist. Este pentru toată lumea. De aceea îi şi spunem noul Heritage. Este un restaurant care se adresează amatorilor de gust", a declarat într-un interviu pentru "Gândul" Ana Patriciu, care este şi reprezentanta acţionarilor Heritage.
Între acţionarii restaurantului se numără în prezent holdingul condus de Dinu Patriciu, cu 30% din acţiuni, Dorin Gherman, fostul preşedinte al Rompetrol cu 48% din acţiuni, precum şi trei dintre acţionarii iniţiali: Dan Pascariu, Catrinel Gheţea, Marian Popa.
"Cei care vor veni aici vor avea experienţa perfectă a gustului perfect. Gustul îl asigurăm prin parteneriatul cu Juan Amador, un bucătar de 3 stele Michelin, printre puţinii bucătari cu trei stele Michelin din lume. Atmosfera este dată de noul decor, fiecare cameră are un nou concept", a spus Ana Patriciu. Ea a adăugat că bucătarii, chelnerii şi picolii restaurantului au fost şcoliţi în străinătate, timp de aproape două luni. În total restaurantul are 25 de angajaţi.
"Bucătarul o numeşte o bucătărie tehno-emoţională, se bazează foarte mult pe ingrediente şi păstrarea tuturor caracteristicilor ingredientelor. Fiecare lucru ce se pune într-un fel de mâncare este foarte bine gândit. Al doilea ingredient nu poate decât să crească intensitatea ingredientului de bază", a precizat reprezentanta acţionarilor Heritage, pentru "Gândul".
La local vor lipsi preparatele tradiţionale româneşti. "Cred că această parte este bine acoperită în Bucureşti. Noi vrem să promovăm produsele româneşti, să începem să folosim mai multe ingrediente româneşti, dar păstrate în bucătăria pe care o face Juan Amador", a menţionat Ana Patriciu.
Aproximativ 80% dintre ingredientele folosite în restaurant sunt aduse din străinătate, în special din Germania şi Franţa. "Vrem să reducem acest nivel, prin creşterea ponderii ingredientelor din România", a adăugat fiica cea mare a omului de afaceri Dinu Patriciu.
Ea a spus că bucătăria lui Juan Amador este un mix între bucătăria franceză, bucătăria spaniolă şi bucătăria germană. "Arhitectura farfuriei - este cea care integrează toate simţurile. Specialităţile lui Juan Amador trebuie «gustate» mai întâi vizual şi olfactiv", se arată pe website-ul restaurantului.
Ana Patriciu este de părere că vinul foarte bun nu trebuie neapărat să fie scump. "Depinde cu ce îl serveşti, depinde în ce moment al meniului îl începi. Nu preţul este cel care contează. La restaurant avem foarte multe vinuri foarte bune şi nu sunt la preţuri mari", a mai spus Ana Patriciu.
Preţurile vinurilor ce pot fi degustate variază între 100 de lei, pentru un vin de Vânju Mare, şi 8.250 de lei, pentru un vin exclusivist din Spania, potrivit meniului restaurantului.
"Avem vinuri româneşti, frantuzeşti, germane şi spaniole. Vrem să ne axăm mai mult pe vinurile româneşti. Bucătarul nostru şi somelierul urmează să aleagă mai multe vinuri româneşti pe care le vom putea servi clienţilor restaurantului nostru", a conchis Ana Patriciu.
În topul revistei "Forbes" pe 2011, Dinu Patriciu se află pe locul 540 între cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de 2,2 miliarde de dolari. În prezent, Dinu Patriciu are investiţii în domeniul imobiliar, media, energie, bancar şi IT.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe