Analist: Un Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari peste 10 ani/ Moneda virtuală se tranzacţionează cu 5.270 de dolari

Un bitcoin ar putea ajunge să valoreze 100.000 de dolari pentru 10 ani, în condiţiile în care în prezent moneda virtuală se tranzacţionează cu 5.270 de dolari, spune Kay Van-Petersen, Global Macro Strategist la Saxo Bank.

Urmărește
1013 afișări
Imaginea articolului Analist: Un Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari peste 10 ani/ Moneda virtuală se tranzacţionează cu 5.270 de dolari

Analist: Un Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari peste 10 ani

„Acum un an, când bitcoin valora 754 de dolari, spuneam că va atinge 2.000 de dolari. Astăzi se tranzacţionează cu 5.270,83 dolari şi tot astăzi spun că are potenţial să treacă de valoarea de…. 100,000 de dolari în 10 ani!”, a precizat Kay Van-Petersen, într-un comunicat.

Unii analişti spun despre Bitcoin că este o “fraudă”, dar, în opinia lui Kay Van-Petersen, aceasta este o dovadă de aroganţă. „Trebuie să vedem dincolo de asta – unele bănci importante îşi dezvoltă tehnologia blockchain pe… aţi ghicit! infrastructura unei criptovalute. Aceste bănci nu vor fi cu adevărat de-centralizate: reprezintă doar o etapă dintr-o din procesul întârziaţilor de a administra şi întârzia această perturbare inevitabilă. Am avut foarte puţine inovaţii în sistemul bancar care să schimbe regulile jocului în ultimele… sute de ani. A fost un sistem “călduţ” construit de operatorii tradiţionali, pentru ei înşişi şi corporaţii, mai puţin pentru a servi interesele individuale ale cetăţenilor”, explică analistul.

Criptovalutele şi tehnologia blockchain au potenţialul de a revoluţiona multe industrii şi chiar o vor face, pe cea financiar bancară în special, pentru că vor elimina cerinţa verificării terţilor şi vor face presiuni asupra costurilor, în sensul scăderii lor, adaugă Van-Petersen.

„Dacă spui că este o fraudă, cred că trebuie să ignori un factor important: la nivel global, există cel puţin 2,5 miliarde de adulţi care sunt în pieţe emergente sau la periferia “geografiei” economice care nu sunt prinşi în sistemul bancar. Unii nu au nici măcar certificat de naştere, ce să mai spunem de cont sau card bancar. Sunt complet în afara sistemului, din punct de vedere al perspectivei bancare tradiţionale. Acum, datorită criptovalutelor, poţi avea brusc 2,5 miliarde de persoane care pot deveni jucători la scară globală, pentru că, oriunde ai fi, poţi trimite şi primi bani dacă ai o conexiune la internet. Personal, eu pur şi simplu sunt impresionat de asta: două miliarde cinci sute de milioane de oameni pot participa acum direct la lumea financiară. Dacă eşti poziţionat short pe Bitcoin şi criptovalute, eşti practic short pe 2,5 miliarde de oameni”.

Van-Petersen creed că vremea criptovalutelor va dura mult, dar că este greu de spus cum vor arăta peste 10 ani. „Cea mai bună analogie este cu internetul anilor ’90: gândiţi-vă câţi lideri din business au respins ideea ca fiind o “inovaţie minoră”. Bitcoin are avantaje, cel mai important fiind al primului venit. Şi-a păstrat dominaţia în termeni de cotă de piaţă şi volum de tranzacţionare. E cea mai cunoscută şi cea mai deţinută criptovalută şi cred că acest trend va continua”.

Saxo Bank Group (Saxo) ) este o bancă specializată în tranzacţionarea de active în pieţele financiare globale. Banca are peste 1.500 de angajaţi în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Londra, Paris, Zurich şi Dubai.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici