- Home
- Life-Inedit
- (21.10.2020, 10:16)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză. Poluarea aerului costă oraşele europene 190 miliarde de dolari pe an. Bucureştiul a pierdut 6,35 miliarde de euro din cauza poluării
- Poluarea aerului îi costă pe locuitorii oraşelor europene peste 160 de miliarde de euro (190 miliarde de dolari) în fiecare an.
- Studiul a analizat cei trei poluanţi principali ai aerului, particulele, dioxidul de azot şi ozonul.
- Bucureştiul se află pe locul doi, cu 6,35 miliarde de euro pierduţi din cauza poluării
Urmărește
308 afișări
Profimedia
Poluarea aerului îi costă pe locuitorii oraşelor europene peste 160 de miliarde de euro (190 miliarde de dolari) în fiecare an din cauza impactului pe termen lung şi scurt asupra sănătăţii, arată un raport al Alianţei Europene pentru Sănătate Publică (EPHA) publicat miercuri. Acesta cuantifică valoarea monetară a deceselor premature, a îngrijirilor medicale şi a zilelor de muncă pierdute în 432 de oraşe europene, relatează MSN.
Într-o analiză cuprinzătoare a datelor privind calitatea aerului, sănătate şi transport în peste 400 de oraşe, alianţa CE Delft a spus că poluarea cu combustibili fosili în 2018 a costat cetăţeanul aproximativ 1.250 euro - aproximativ 4% din venitul lui anual.
Poluarea aerului creşte probabilitatea de a dezvolta condiţii care reprezintă factori de risc cunoscuţi pentru Covid-19, au spus ei.
"Descoperirile noastre oferă dovezi suplimentare că reducerea poluării aerului în oraşele europene ar trebui să fie printre priorităţile de top în orice încercare de a îmbunătăţi bunăstarea populaţiei oraşelor din Europa", se precizează în analiza.
"Actuala pandemie Covid-19 a subliniat acest lucru."
Studiul a analizat cei trei poluanţi principali ai aerului, particulele, dioxidul de azot şi ozonul.
Autorii au stabilit costul pentru 130 de milioane de cetăţeni din oraşele studiate la 166 miliarde de euro în 2018, ultimul an pentru care au fost disponibile date complete.
Londra a avut cel mai mare cost social cauzat de poluare, totalizând 11,38 miliarde de euro de bunăstare pierdută.
Pe locul doi se află Bucureştiul, cu 6,35 miliarde de euro pierduţi, iar locul trei a fost ocupat de Berlin, cu 5,24 miliarde de euro.
Majoritatea costurilor sunt legate de riscul crescut de deces prematur pe care îl au locuitorii din mediul urban.
”Studiul nostru arată cât de dăunător pentru sănătate este un aer toxic dar şi că există importante inegalităţi între diferitele părţi ale Europei. Situaţia poate fi îmbunătăţită prin politici publice în materie de transport iar oraşele pot reduce costurile prin încurajarea mobilităţilor non-poluante", a spus secretarul general al Alianţei europene pentru sănătate publică, Sascha Marschang.
În iulie, Indicele Calităţii Vieţii Aerului a publicat date anuale care arată că poluarea aerului reduce speranţa de viaţă pentru fiecare bărbat, femeie şi copil de pe Pământ cu aproape doi ani.
Aproape un sfert din populaţia lumii trăieşte în doar patru ţări din Asia de Sud, care sunt printre cele mai poluate - Bangladesh, India, Nepal şi Pakistan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe