- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (27.06.2011, 16:33)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ancheta pentru omor în cazul Mădălinei Manole va fi redeschisă
Ancheta privind infracţiunea de omor în cazul Mădălinei Manole va fi redeschisă, după ce Tribunalul Bucureşti a admis, luni, contestaţia părinţilor cântăreţei faţă de decizia de neîncepere a urmăririi penale, dosarul urmând să fie trimis la Parchetul Capitalei.
Urmărește
1479 afișări
Ancheta pentru omor în cazul Mădălinei Manole va fi redeschisă (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, în 19 ianuarie, neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor în cazul decesului Mădălinei Manole.
Decizia a fost contestată la Tribunalul Bucureşti de părinţii Mădălinei Manole, care au solicitat retrimiterea dosarului la procurori, pentru reluarea anchetei privind infracţiunea de omor în cazul fiicei lor.
Instanţa a admis, luni, solicitatarea şi a dispus ca dosarul să fie retransmis procurorilor, pentru suplimentarea urmăririi penale. Decizia instanţei este definitivă, dosarul urmând să fie transmis Parchetului Tribunalului Bucureşti după redactarea motivării hotărârii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus, prin rezoluţia nr. 2675/P/2010 din 19 ianuarie 2011, neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor, "întrucât decesul numitei Mircea Magdalena Anca nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală".
Totodată, prin acelaşi document s-a dispus continuarea cercetărilor faţă de Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, pentru infracţiunea de trafic de substanţe toxice.
Procurorii au reţinut, în cuprinsul soluţiei, că, potrivit raportului de autopsie medico-legală întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov, moartea Magdalenei Anca Mircea - cunoscută publicului drept Mădălina Manole - a fost violentă.
"Ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă intoxicaţiei cu carbofuran. Calea de pătrundere a toxicului a fost digestivă (orală). La autopsie s-a constatat o leziune traumatică (plagă contuză parietală stânga cu infiltrat sanguin epicranian subiacent) care s-a putut produce cel mai probabil prin lovire de plan dur în cadrul stării de rău care a premers decesului, nu are legătură cu mecanismul de producere al morţii şi pentru care sus-numita ar fi necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în caz de supravieţuire", arătau procurorii într-un comunicat de presă, citând din raportul de autopsie.
De asemenea, procurorii au mai reţinut că prin raportul de expertiză din septembrie 2010, întocmit de Institutul de Criminalistică din Poliţia Română, concluziile au fost că: "flaconul din material plastic cu inscripţia «Pesticide» conţine suspensie apoasă de carbofuran, respectiv aproximativ 680 grame de substanţă constituită în majoritate din apă şi carbofuran (pesticid carbamic), ca substanţă activă; paharul din sticlă conţine pe interior carbofuran, din acesta s-a colectat o cantitate de 0,449 grame substanţă solidă, constituită în majoritate din substanţa activă carbofura; urmele de substanţă ridicate de pe cadavru, din apropierea acestuia şi de pe forfecuţa cu mânere din plastic de culoare roşie conţin carbofuran".
Substanţa solidă aflată în flaconul din material plastic cu inscripţia "Pesticide" este aceeaşi cu substanţa solidă identificată pe interiorul paharului din sticlă şi cu substanţa identificată în urmele materie recoltate de pe forfecuţa cu mânere din plastic de culoare roşie şi în urmele materie ridicate de pe cadavru şi din apropierea acestuia, au mai precizat procurorii.
Carbofuranul este o pulbere de culoare albă, fără miros, foarte puţin solubilă în apă. Aceasta se condiţionează sub formă de suspensie în apă, la care se adaugă un colorant roz pentru marcare (atenţionare). Carbofuranul este substanţa activă a pesticidului Furadan. Conform Codexului produselor de uz fitosanitar omologate pentru a fi utilizate în România, carbofuranul face parte din grupa I de toxicitate, "produse extrem de toxice, care conţin substanţă activă cu doza medie letală (DL 50) sub 50 mg/kg corp".
Totodată, procurorii au reţinut că, potrivit raportului de constatare tehnico-ştiinţifică dactiloscopică din 11 octombrie 2010 al Serviciul Criminalistic din Poliţia Capitalei, una dintre urmele digitale ridicate de pe flaconul din plastic cu menţiunea "Pesticide", găsit în apropierea cadavrului, a fost creată de degetul mijlociu de la mâna dreaptă a Mădălinei Manole
"Cu privire la celelalte trei urme ridicate s-a concluzionat că nu conţin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesare identificării persoanelor care le-au creat", mai scriu procurorii în cuprinsul soluţiei de neîncepere a urmăririi penale.
În cauză a fost efectuată şi o constatare tehnico-ştiinţifică cu privire la un înscris olograf, nedatat şi nesemnat, rezultând că acesta a fost redactat de către Mădălina Manole.
"Astfel, pentru comparaţie au fost avute în vedere mai multe înscrisuri, inclusiv scripte obţinute din arhivele Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Otopeni şi Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti, respectiv cererea pentru eliberarea actului de identitate completată şi semnată de Mircea Magdalena Anca la data de 05.08.2008 şi cererea olografă, datată 01.10.2002, prin care a solicitat eliberarea unui paşaport turistic. Concluziile raportului de constatare tehnico-ştiinţifică au fost în sensul că scrierea de pe toate înscrisurile avute la dispoziţie a fost executată de către aceeaşi persoană, precum şi că înscrisul în cauză nu prezintă modificări şi nu a fost realizat prin imitare", au precizat procurorii.
Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, a fost eliberat din arest în noiembrie 2010, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv ca acesta să fie cercetat în libertate, el având interdicţie de a părăsi ţara. Pe numele lui Urziceanu a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă în 18 octombrie 2010. El a fost dus în arest în 9 noiembrie, după ce s-a predat Parchetului Tribunalului Bucureşti.
Magdalena Anca Mircea - cunoscută publicului drept Mădălina Manole - s-a sinucis în dimineaţa de 14 iulie, chiar de ziua ei de naştere. Cântareaţa a fost găsită moartă de soţul ei, în locuinţa lor din Otopeni.
În 12 august 2010, legiştii au încheiat analiza toxicologică în cazul Mădălinei Manole şi au constatat că artista înghiţise doar Furadan, nefiind găsite în sânge alcool, barbiturice, droguri sau produse pentru slăbit, potrivit declaraţiilor directorului general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe