Andrei Leonte, despărţit de părinţi în copilărie, cântă cu Voltaj la Eurovision despre situaţia sa

Andrei Leonte, backing vocal al Voltaj în proiectul "De la capăt" şi unul dintre textierii piesei ce reprezintă România la Eurovision, este unul dintre personajele campaniei prin care trupa vrea să atragă atenţia asupra situaţiei copiilor despărţiţi de părinţii lor plecaţi la muncă în străinătate.

Urmărește
530 afișări
Imaginea articolului Andrei Leonte, despărţit de părinţi în copilărie, cântă cu Voltaj la Eurovision despre situaţia sa

Andrei Leonte, despărţit de părinţi în copilărie, cântă cu Voltaj la Eurovision despre situaţia sa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit TVR, mesajul piesei "De la capăt" a ajuns, graţie concursului Eurovision 2015, cunoscut nu doar peste hotarele Europei, ci şi pe alte continente. "Ceea ce puţină lume ştie, însă, este că unul dintre cei ale căror voci se aud pe scena de la Wiener Stadthalleeste unul dintre copiii rămaşi în ţară, după ce părinţii lui au plecat la muncă în străinătate. Andrei Leonte, backing vocal Voltaj în proiectul 'De la capăt' şi unul dintre textierii piesei, a trăit experienţa despărţirii de părinţii săi la 15 ani, când tatăl lui a decis că, pentru a-i putea oferi fiului său o viaţă mai uşoară, este nevoie să plece la mii de kilometri distanţă. Câţiva ani mai târziu, mama sa l-a urmat", potrivit Televiziunii Române.

"Trăiesc bucuria de a fi parte a campaniei 'De la capăt' cu o piesă care vorbeşte şi despre situaţia mea, pentru că tocmai se împlinesc zece ani de când tatăl meu a plecat să muncească pentru mine, în afara ţării. Mesajul piesei este deci şi al meu şi mă simt onorat că mă număr printre cei care îl cântă pe scena Eurovision, mai ales că ştiu ce simt copiii care sunt departe de părinţi", a declarat Andrei Leonte.

Trupa Voltaj va reprezenta România în finala Eurovision 2015, care se va desfăşura sâmbătă seară, la Viena.

Finala Eurovision 2015 poate fi urmărită în direct de telespectatorii români, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online pe www.tvrplus.ro.

România, reprezentată de trupa Voltaj cu melodia "De la capăt", intră în competiţie pe poziţia 20, după Letonia şi înainte de Spania.

Publicul din toate cele 40 de ţări participante la Eurovision (cu excepţia României) poate vota pentru Voltaj de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

România va fi a şasea ţară care va anunţa punctajele cumulate - acordate de juriu şi de telespectatorii din ţară -, acestea urmând să fie dezvăluite de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

Finala Eurovision va fi precedată, de la ora 21.00, de emisiunea "Viena, venim!", prezentată de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu şi Ioana Voicu.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014, cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici