Angelina Jolie ar putea deveni cetăţean al Namibiei

Actriţa Angelina Jolie, ridicată recent la rangul de Honorary Dame de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, intenţionează să iniţieze formalităţile pentru deveni cetăţean namibian.

Urmărește
185 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie ar putea deveni cetăţean al Namibiei

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi a devenit de curând Honorary Dame în Marea Britanie, actriţa, care este cetăţean american, nu poate folosi oficial acest titlu onorific. Prin urmare, Angelina Jolie a fost sfătuită să devină cetăţean al Namibiei, care face parte din Commonwealth (Comunitatea Naţiunilor), alcătuită din 53 de state membre independente. Exceptând Rwanda şi Mozambic, toate aceste ţări au făcut parte iniţial din Imperiul Britanic, informează contactmusic.com.

Actriţa consideră că posibilitatea de a se prezenta ca Dame Angelina Jolie o va ajuta în activităţile sale caritabile.

"Angelina a fost uluită când a fost ridicată la rangul de Dame şi crede că acest lucru va acorda importanţă activităţii sale umanitare. Treptat, se va concentra din ce în ce mai puţin pe actorie şi va pune accentul pe problemele globale, iar (acest titlu, n.r.) o va ajuta să se desprindă de Hollywood", a declarat o sursă pentru ziarul The Sun.

Angelina Jolie are legături strânse cu Namibia deoarece în această ţară africană fiica ei, Shiloh, primul copil al actriţei cu partnerul ei de viaţă, Brad Pitt. Shiloh, în vârstă de opt ani, este considerată cetăţean namibian şi are paşaport emis de autorităţile din Namibia.

Angelina Jolie a primit titlul de Honorary Dame în semn de recunoaştere a implicării sale în campania de prevenire a violenţei sexuale (PVSI) şi împotriva folosirii violului ca armă de război.

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste cinci milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din filmul "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft" şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Domnul şi doamna Smith", "Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari în 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted" şi "Kung Fu Panda". În 2011, şi-a făcut debutul în regia de film cu pelicula "In the Land of Blood and Honey", iar în 2013 a realizat filmul "Unbroken", aflat pe moment în postproducţie.

Angelina Jolie şi Brad Pitt - un cuplu botezat de presa de la Hollywood "Brangelina" - sunt împreună de nouă ani şi au împreună şase copii: trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici