Angelina Jolie-Pitt şi Aung San Suu Kyi au vizitat împreună o fabrică din Myanmar - VIDEO

Actriţa americană Angelina Jolie-Pitt şi activista pentru drepturile omului Aung San Suu Kyi au vizitat împreună o fabrică din Myanmar, în cadrul unei misiuni umanitare pe care vedeta hollywoodiană o efectuează în această ţară asiatică, informează people.com.

Urmărește
344 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie-Pitt şi Aung San Suu Kyi au vizitat împreună o fabrică din Myanmar - VIDEO

Angelina Jolie-Pitt (Foto: AFP)

Vizita umanitară a Angelinei Jolie-Pitt în Myanmar a continuat duminică, cu o vizită într-o fabrică, unde actriţa americană a inspectat alături de Aung San Suu Kyi condiţiile de muncă ale angajatelor.

Invitaţia personală adresată de Aung San Suu Kyi, care militează de multe decenii pentru instaurarea unui regim democratic, a reprezentat factorul principal ce a convins-o pe Angelina Jolie-Pitt să viziteze în premieră Myanmar.

În timpul vizitei, efectuată de Angelina Jolie-Pitt atât în calitate de cofondatoare a Iniţiativei pentru prevenirea violenţelor sexuale din zonele de război, cât şi ca trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, vedeta americană a ajuns în oraşul Yangon, unde s-a întâlnit cu Aung San Suu Kyi şi, apoi, cu angajatele dintr-o fabrică, cu care a discutat despre condiţiile de muncă ale acestora.

"Abia aştept să mă întâlnesc cu cât mai mulţi oameni, inclusiv organizaţii feministe, reprezentanţi ai societăţii civile, refugiaţi, tineri, pentru a afla direct de la sursă despre îngrijorările lor şi speranţele pe care le au pentru viitorul ţării lor", declara vedeta americană pentru revista People la începutul săptămânii trecute.

În Yangon, Angelina Jolie-Pitt s-a întâlnit şi cu mai multe femei care vor vota în curând pentru prima dată în viaţa lor, în timpul unei vizite efectuate în centrul care implementează programul "She Leads", care le ajută pe acestea să înţeleagă mai bine procesul electoral democratic.

Vineri, vedeta americană s-a întâlnit în Yangon cu reprezentanţi ai Rohingya, o minoritate musulmană, care a îndurat multe valuri de violenţă şi opresiune, în statul Rakhine din Myanmar.

Conflictele din Rakhine au ucis în 2012 aproape 200 de persoane. Din cauza violenţelor, peste 140.000 de oameni şi-au părăsit locuinţele, potrivit Myanmar Times, iar mulţi dintre ei nu au mai putut să revină de atunci în casele lor.

"Situaţia persoanelor refugiate din această ţară este extrem de gravă", a declarat Angelina Jolie-Pitt.

"Un refugiat mi-a vorbit despre îngrijorările sale şi mi-a spus că se teme că, în anii viitori, comunitatea lui va exista doar în cărţile de istorie - iar lipsa medicamentelor şi a serviciilor medicale reprezintă o prioritate de top", a adăugat actriţa americană.

În cadrul aceleiaşi vizite umanitare, Angelina Jolie-Pitt a fost primită în Parlamentul din Myanmar de preşedintele camerei superioare a acestei instituţii, Shwe Mann, şi a avut mai multe discuţii cu diverse organizaţii locale care militează pentru drepturi civile, educaţie electorală, respectarea drepturilor femeilor şi a participării la alegeri libere.

Aung San Suu Kyi, în vârstă de 70 de ani, liderul Ligii Naţionale pentru Democraţie (LND), principalul partid de opoziţie din Myanmar, a fost recompensată cu premiul Nobel pentru pace în 1991.

Angelina Jolie, în vârstă de 40 de ani, a fost numită ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi în 2001. În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actriţa americană a dovedit în circa un deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste cinci milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici