- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (28.11.2013, 13:57)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angelina Jolie va sprijini o fundaţie împotriva cancerului înfiinţată de familia sa
Actriţa Angelina Jolie va sprijini o fundaţie care luptă împotriva cancerului, înfiinţată de familia ei şi care poartă numele mamei, mătuşii şi unchiului artistei americane
Urmărește
539 afișări
Angelina Jolie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Angelina Jolie, care a efectuat o mastectomie dublă la începutul acestui an, după ce a fost diagnosticată cu gena BRCA 1, va promova Marcheline Debra and Raleigh Foundation, o fundaţie al cărei nume a fost ales în memoria mamei, a mătuşii şi a unchiului actriţei, care au murit cu toţii din cauza cancerului, a precizat Ron Martin, unchiul vedetei, informează contactmusic.com.
"Tatăl Angelinei, Jon Voight, va fi implicat, fratele ei James (Haven) se va implica şi el. Angelina ne va ajuta. Ea şi logodnicul ei Brad Pitt sunt filantropi. E un proiect de care e foarte ataşată", a spus Ron Martin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Familia actriţei americane este foarte mândră de felul în care aceasta îşi foloseşte celebritatea pentru a organiza acţiuni de caritate şi pentru a creşte gradul de conştientizare în rândul populaţiei asupra unor cauze umanitare. Ei cred că mama actriţei, Marcheline Bertrand, ar fi fost foarte mândră de fiica ei, atunci când aceasta a fost recompensată cu un Oscar onorific - Jean Hersholt Humanitarian Award - la recenta ediţie a Governers Awards.
Verişorul Angelinei Jolie, Francis Bertrand, a declarat pentru revista Grazia: "E minunat faptul că ea îşi foloseşte statutul de vedetă pentru a face mult bine. Mama ei credea că viaţa are sens doar dacă eşti dispus să oferi ceva înapoi. Ar fi fost foarte mândră de faptul că fiica ei a primit acel premiu".
"Sper că Angelina îi inspiră pe oameni prin mesajul pe care îl transmite. Ar însemna atât de mult pentru ea, ca eforturile ei să fie recunoscute. Ea vorbeşte sincer, din inimă", a adăugat Francis Bertrand.
Angelina Jolie a anunţat în mod public în luna mai, într-un editorial apărut în The New York Times, că a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.
Actriţa americană, în vârstă de 37 de ani, spune că a luat acea decizie de dragul celor şase copii ai ei, după ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit după o luptă de şase ani cu cancerul mamar.
Potrivit presei americane, Angelina Jolie, care a apelat între timp la o procedură de reconstrucţie mamară, va aştepta până la vârsta de 40 de ani înainte de a suporta şi o intervenţie de extirpare a ovarelor.
Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Aceeaşi boală a răpus-o şi pe bunica actriţei, Lois Bertrand, la vârsta de 45 de ani, dar şi pe străbunica vedetei, Virginia Gouwens, la vârsta de 53 de ani.
Debbie Martin - sora lui Marcheline, mătuşa actriţei Angelina Jolie - a murit de cancer mamar la sfârşitul lunii mai, la vârsta de 61 de ani.
Mai puţin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 - pe care o are şi Angelina Jolie - sau gena BRCA2 , care se aseamănă foarte mult cu prima.
Aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% şi 90% şi sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe