- Home
- Life-Inedit
- SYDNEY, (19.02.2008, 19:10)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Animale gigantice, capturate de specialişti din apele Antarcticii
Cercetătorii care studiază apele Antarcticii au reuşit să filmeze şi să captureze mai multe animale marine gigantice, printre care se numără păianjeni de dimensiunea unei farfurii întinse şi meduze cu tentacule de şase metri.
Urmărește
17 afișări
Animale gigantice, capturate de specialişti din apele Antarcticii
Trei nave cu cercetători din mai multe ţări, care au făcut un recensământ al apelor Antarcticii, inclusiv la peste 1.000 de metri adâncime, s-au întors, la începutul săptămânii, în Australia.
"Gigantismul este un element comun al apelor Antarcticii - am capturat viermi uriaşi, crustacee gigantice şi păianjeni marini de dimensiunea unei farfurii întinse", a declarat cercetătorul australian Martin Riddle, coordonatorul echipei de pe nava Aurora Australis. "Multe trăiesc în întuneric şi au ochi destul de mari. Sunt nişte peşti foarte ciudaţi", a adăugat acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
"În unele zone, fiecare centimetru de pe fundul mării este acoperit cu forme de viaţă. În alte zone se cască gropi adânci sau vezi aisberguri ieşind de pe fundul mării", a mai spus cercetătorul.
Expediţia Australian Antarctic Division a avut ca scop analizarea impactului schimbărilor climatice asupra apelor Antarcticii, precum creşterea acidităţii provocată de creşterea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă. Un nivel mare al acidităţii face dificilă supravieţuirea organismelor marine, pentru că scheletul format din carbonat de calciu nu se poate forma.
Roddle crede că primele efecte ale schimbărilor climatice se fac remarcate în apele reci şi adânci ale Antarcticii.
Cele trei nave care au luat parte la expediţie, Aurora Australis, L'Astrolabe (Franţa) şi Umitaka Maru (Japonia), au sosit în Australia, la Hoabrt, încărcate cu animale marine, inclusiv exemplare din specii necunoscute, capturate lângă coasta estică a Antarcticii. Unele animale, capturate la adâncimi cuprinse între 200 şi 1.400 de metri, cântăresc până la 30 de kilograme. 25% din formele de viaţă recenzate de specialişti sunt necunoscute.
Recensământul formelor de viaţă din Antarctica este rezultat al colaborării dintre cercetătorii francezi şi japonezi, care au studiat partea din mijloc şi suprafaţa apelor, şi australieni, care au analizat fundul oceanmului. Exemplarele vor fi trimise universităţilor şi muzeelor din lumea întreagă pentru identificare, prelevare de mostre de ţesut, analiză a ADN-ului şi înregistrare.
Expediţia face parte dintr-un amplu studiu internaţional, Census of Antarctic Marine Life, coordonat de Australian Antarctic Division, care trebuie să efectueze 16 călătorii în apele Antarcticii până în 2009.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână