Regula 1: Foloseşte acelaşi tip de lemn în toată camera
Dacă se aplică această regulă, aspectul general al camerei ar părea perfect. Combinaţiile de tipuri de lemn diferite pot face o cameră mult mai interesantă şi personală, ca şi cum ar fi luat o formă pe parcursul anilor.
Regula 2: Cea mai importantă piesă de mobilă este canapeaua
De fapt, nu există nicio regulă care spune că o sufragerie trebuie să aibă o canapea. Patru fotolii pot înlocui foarte bine o canapea, iar o canapea poate fi aşezată în camera comună a familiei sau într-o bibliotecă.
Regula 3: Nu te hazarda în spaţiile mici
De fapt, camerele mici sunt perfecte pentru o decorare „dramatică”. Poţi pune un tapet cu imprimeu mare sau îndrăzneţ pe pereţi sau chiar pe tavan. Este mai uşor, mai sigur şi mai puţin costisitor să fii dramatic în spaţii mici, decât într-o cameră mai mare, precum livingul.
Regula 4: Operele de artă ale copiilor pot fi expuse pe frigider sau depozitate într-o cutie, pe un dulap
Lucrările pline de culoare ale copiilor pot aduce îndrăzneală într-un spaţiu lipsit de imaginaţie. Pot fi expuse în rame colorate sau albe.
Regula 5: Stilurile pieselor de mobilă trebuie să se asorteze
Dacă aplici culoare, texturi şi o multitudine de stiluri, alegerile tale în ceea ce priveşte designul interior pot avea o speranţă de viaţă mai mare. Accesoriile sunt o metodă ieftină de a te asigura că spaţiul nu rămâne cantonat într-o anumită epocă sau temă.
Regula 6: Foloseşte mobilă de mici dimensiuni într-un dormitor mic
De fapt, aceste piese contribuie vizual la reducerea dimensiunilor camerei. Foloseşte un pat mai înalt, cu o tăblie mai înaltă – camera ta va creşte în dimensiuni din punct de vedere optic.
Regula 7: Scaunele de la masa din sufragerie trebuie să fie la set
Amestecaţi stiluri diferite de scaune pentru a oferi originalitate.