- Home
- Life-Inedit
- (22.02.2023, 13:17)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antidot "spontan" împotriva gazelor toxice provenite din incendii de clădiri. Cercetătorii au dezvoltat un compus sintetic "revoluţionar"
- Cercetătorii au dezvoltat un compus sintetic "revoluţionar" despre care spun că ar putea fi folosit ca antidot cu acţiune rapidă împotriva gazelor toxice din incendiile de clădiri.
- „Acest antidot va limita pagubele provocate de intoxicaţiile cu gaze cauzate de incendii bruşte”.
Urmărește
670 afișări
Antidot "spontan" împotriva gazelor toxice provenite din incendii de clădiri. Cercetătorii au dezvoltat un compus sintetic "revoluţionar"
Studiul, publicat luni în revista PNAS, a demonstrat că acest compus - hemoCD-Twins - este un antidot "foarte eficient" şi "rapid" împotriva intoxicaţiei cu monoxid de carbon (CO) şi cianură de hidrogen (HCN) la modelele de şoareci.
Atât gazele de CO, cât şi cele de HCN provenite din materiale în flăcări în incendii de clădiri pot fi fatale la inhalare.
S-a demonstrat că aceşti compuşi se leagă puternic de moleculele sanguine hemoglobină, citocromi şi compuşi care conţin fier, cunoscuţi sub numele de "heme", şi blochează respiraţia normală, potrivit Independent.
Atunci când o persoană este expusă la vapori toxici care conţin aceşti compuşi, poate fi imposibil să îi elimine din organism, mai ales atunci când există o intoxicaţie simultană cu CO şi HCN.
Acest lucru creează provocări semnificative în ceea ce priveşte salvarea vieţilor celor expuşi la gaze toxice în incendiile din clădiri, spun oamenii de ştiinţă.
Acum, cercetătorii, inclusiv cei de la Universitatea Doshisha din Japonia, au demonstrat că noul lor compus sintetic "revoluţionar" captează foarte puternic CO şi elimină cianura în soluţie salină.
S-a demonstrat, de asemenea, că a dus la o rată de supravieţuire de 85% şi la o recuperare rapidă la şoareci.
Pe lângă faptul că a demonstrat un efect antidotul imediat, un grad ridicat de siguranţă şi stabilitate la depozitare, cercetătorii spun că acest compus a prezentat, de asemenea, o toxicitate foarte scăzută şi o eliminare rapidă prin excreţie urinară.
„Acest antidot va limita daunele provocate de otrăvirea cu gaz cauzată de incendii bruşte şi poate fi testat pentru tratamentul diferitelor simptome cauzate de otrăvirea cu gaz", a declarat într-un comunicat coautorul studiului Hiroaki Kitagishi de la Universitatea Doshisha.
În 5-10 ani, oamenii de ştiinţă speră să finalizeze testele non-clinice şi clinice pentru a demonstra că hemoCD-Twins poate fi încorporat în ambulanţe, spitale de urgenţă şi alte facilităţi.
„În acest fel, generaţiile viitoare nu vor mai trebui să se teamă de otrăvirea bruscă cu gaze de foc. Vom continua cu testele non-clinice şi clinice în cooperare cu medicii pentru a implementa acest compus ca agent terapeutic în lume", a declarat Dr. Kitagishi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe