- Home
- Life-Inedit
- (22.02.2023, 13:17)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antidot "spontan" împotriva gazelor toxice provenite din incendii de clădiri. Cercetătorii au dezvoltat un compus sintetic "revoluţionar"
- Cercetătorii au dezvoltat un compus sintetic "revoluţionar" despre care spun că ar putea fi folosit ca antidot cu acţiune rapidă împotriva gazelor toxice din incendiile de clădiri.
- „Acest antidot va limita pagubele provocate de intoxicaţiile cu gaze cauzate de incendii bruşte”.
Urmărește
670 afișări
Antidot "spontan" împotriva gazelor toxice provenite din incendii de clădiri. Cercetătorii au dezvoltat un compus sintetic "revoluţionar"
Studiul, publicat luni în revista PNAS, a demonstrat că acest compus - hemoCD-Twins - este un antidot "foarte eficient" şi "rapid" împotriva intoxicaţiei cu monoxid de carbon (CO) şi cianură de hidrogen (HCN) la modelele de şoareci.
Atât gazele de CO, cât şi cele de HCN provenite din materiale în flăcări în incendii de clădiri pot fi fatale la inhalare.
S-a demonstrat că aceşti compuşi se leagă puternic de moleculele sanguine hemoglobină, citocromi şi compuşi care conţin fier, cunoscuţi sub numele de "heme", şi blochează respiraţia normală, potrivit Independent.
Atunci când o persoană este expusă la vapori toxici care conţin aceşti compuşi, poate fi imposibil să îi elimine din organism, mai ales atunci când există o intoxicaţie simultană cu CO şi HCN.
Acest lucru creează provocări semnificative în ceea ce priveşte salvarea vieţilor celor expuşi la gaze toxice în incendiile din clădiri, spun oamenii de ştiinţă.
Acum, cercetătorii, inclusiv cei de la Universitatea Doshisha din Japonia, au demonstrat că noul lor compus sintetic "revoluţionar" captează foarte puternic CO şi elimină cianura în soluţie salină.
S-a demonstrat, de asemenea, că a dus la o rată de supravieţuire de 85% şi la o recuperare rapidă la şoareci.
Pe lângă faptul că a demonstrat un efect antidotul imediat, un grad ridicat de siguranţă şi stabilitate la depozitare, cercetătorii spun că acest compus a prezentat, de asemenea, o toxicitate foarte scăzută şi o eliminare rapidă prin excreţie urinară.
„Acest antidot va limita daunele provocate de otrăvirea cu gaz cauzată de incendii bruşte şi poate fi testat pentru tratamentul diferitelor simptome cauzate de otrăvirea cu gaz", a declarat într-un comunicat coautorul studiului Hiroaki Kitagishi de la Universitatea Doshisha.
În 5-10 ani, oamenii de ştiinţă speră să finalizeze testele non-clinice şi clinice pentru a demonstra că hemoCD-Twins poate fi încorporat în ambulanţe, spitale de urgenţă şi alte facilităţi.
„În acest fel, generaţiile viitoare nu vor mai trebui să se teamă de otrăvirea bruscă cu gaze de foc. Vom continua cu testele non-clinice şi clinice în cooperare cu medicii pentru a implementa acest compus ca agent terapeutic în lume", a declarat Dr. Kitagishi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36