Apple, obligată de Comisia Europeană să plătească Irlandei taxe suplimentare de 13 miliarde de euro

Taxa imensă pentru taxele restante, la care trebuie adăugate şi dobânzile, este la capătul extrem al speculaţiilor. Taxa a ridicat ştacheta pentru companiile din SUA care fac afaceri în Europa, autorităţile din Bruxelles luând atitudine şi ţintind la firmele din Siliocon Valley.

Urmărește
1991 afișări
Imaginea articolului Apple, obligată de Comisia Europeană să plătească Irlandei taxe suplimentare de 13 miliarde de euro

Apple ar putea fi obligată de Comisia Europeană să plătească Irlandei taxe suplimentare de 19 miliarde (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Drept răspuns, Apple a acuzat Comisia Europeană că încearcă să rescrie istoria Apple în Europa, ignorând legile de taxare din Irlanda şi ignorând şi sistemul internaţional de taxare în proces.

Trezoreria din SUA a spus că acţiunile comisiei ar putea ameninţa investiţiile străine şi climatul de business din Europa, precum şi spiritul parteneriatului dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Prin decizie, Comisia susţine că structura companiei Apple din Irlanda nu corespunde realităţii economice.

Având în vedere că aproape toate profiturile înregistrate de cele două susbsidiare Apple care gestionau toate operaţiunile din afara Statelor Unite erau atribuite intern către ”biroului central”, Comisia a dispus că asemenea birouri existau doar ”pe hârtie” şi că nu puteau genera asemenea profituri.


Apple deţine în acest moment, în subsidiarele din afara SUA, numerar în valoare de aproape 215 miliarde de dolari. În cazul în care compania ar dori să mute aceşti bani în Statele Unite, mai mult de 80 de miliarde ar merge automat la IRS, fiscul american.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici