- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (23.10.2014, 13:31)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproximativ 40% dintre utilizatorii americani de internet spun că au fost hărţuiţi online
Aproximativ 40% dintre utilizatorii americani de internet spun că au fost hărţuiţi online şi aproape trei sferturi dintre ei au fost martori la cel puţin o hărţuire online, potrivit unui studiu publicat miercuri.
Urmărește
82 afișări
Aproximativ 40% dintre utilizatorii americani de internet spun că au fost hărţuiţi online (Imagine: Shutterstock)
Hărţuirea online merge de la injurii şi poate să ajungă până la ameninţări de ordin fizic, precizează Institutul Pew Research Center, autorul acestui studiu.
Dintre utilizatorii de internet, 27% au raportat că au fost înjuraţi, 22% au fost puşi în mod intenţionat într-o situaţie stânjenitoare de o altă persoană, 8% au fost urmăriţi sau au primit ameninţări de ordin fizic, iar 6% au fost agresaţi sexual online.
În plus, 53% dintre aceşti utilizatori spun că au fost martori la iniţiative ce vizau punerea unei persoane într-o situaţie stânjenitoare, 25% au fost la curent cu anumite ameninţări de ordin fizic iniţiate de persoane cunoscute şi aproape 20% dintre ei au cunoscut cel puţin o persoană care a fost urmărită şi agresată sexual.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Utilizatorii în vârstă de 18-19 ani sunt cei mai susceptibili să fie hărţuiţi sau să fi fost martorii unei hărţuiri online. Aproximativ 65% dintre aceşti tineri au raportat că au fost victimele unei hărţuiri online, iar 92% dintre ei spun că au asistat la o astfel de hărţuire.
Bărbaţii suportă mai multe injurii şi plasări în situaţii stânjenitoare, în timp ce tinerele femei devin mai des victime ale hărţuirii sexuale şi urmăririi online. Dintre femeile de 18-24 ani, 25% afirmă că au fost urmărite şi victime ale hărţuirilor cu caracter sexual.
Două treimi dintre incidente au loc pe reţelele de socializare, 22%, în secţiunile de pe site-uri dedicate comentariilor, şi 16%, pe site-urile de jocuri online.
Dintre cei care au fost victime ale hărţuirilor, 60% au ales să ignore cele mai multe dintre aceste incidente, 40% au luat măsuri, blocând, de exemplu, anumite persoane pe reţelele de socializare sau eliminându-le din listele lor de prieteni sau schimbându-şi numele de utilizator pe acele reţele. Doar 5% dintre ei au depus plângere.
O treime dintre victime consideră că aceste incidente au fost "foarte" şi "extrem" de tulburătoare, în timp ce 15% spun că acele incidente le-au afectat reputaţia.
Studiul a fost realizat online şi prin curier, pe un eşantion de 3.217 adulţi americani, dintre care 2.849 erau utilizatori de internet. Marja de eroare a fost de 2,4%.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe