- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (27.01.2013, 14:22)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Argo", desemnat cel mai bun film la gala premiilor decernate de Sindicatul producătorilor americani - VIDEO
Lungmetrajul "Argo", de Ben Affleck, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la gala premiilor decernate de Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America/ PGA) din 2013, care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles.
Urmărește
215 afișări
"Argo", desemnat cel mai bun film la gala premiilor decernate de Sindicatul producătorilor americani - VIDEO (Imagine: captură video)
Acest film, care prezintă criza ostaticilor americani din Teheran în timpul Revoluţiei islamice din 1979, a fost recompensat cu premiul Darryl F. Zanuck, acordat celui mai bun film al anului.
Cei 5.400 de membri ai PGA au atribuit acest premiu lui Ben Affleck, care este protagonist, regizor şi producător al filmului, şi celorlalţi doi coproducători ai peliculei, George Clooney şi Grant Heslov.
"Argo" a creat surpriză la gala de decernare a premiilor Globul de Aur, la jumătatea lunii ianuarie, când s-a impus la două categorii majore - "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor" (Ben Affleck). Filmul a primit apoi şapte nominalizări la premiile Oscar, ce vor fi atribuite pe 24 februarie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Argo" prezintă rocambolesca dar veridica poveste a misiunii de salvare a diplomaţilor americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979, refugiaţi în ambasada Canadei din Teheran. Pentru această misiune, un agent CIA i-a deghizat pe acei diplomaţi şi i-a plimbat prin Teheran, pretinzând că sunt tehnicieni dintr-o echipă de filmare aflaţi în căutarea unor locuri de turnare pentru un film SF.
La gala Sindicatului producătorilor americani, pelicula "Wreck-IT Ralph" a primit titlul de cea mai bună animaţie, în timp ce pelicula "Searching for Sugar Man" a fost desemnată cel mai bun documentar.
În cadrul aceleiaşi gale, filmul "Game Change", o producţie HBO despre campania electorală din 2008 a candidatei republicane Sarah Palin la postul de vicepreşedinte al Statelor Unite, a fost desemnat cel mai bun film de televiziune. Serialul "Modern Family", produs şi difuzat de postul ABC, a primit premiul pentru cel mai bun serial TV-comedie, în timp ce serialul "Homeland" a primit titlul de cel mai bun serial de televiziune - dramă.
J.J. Abrams a primit un premiu special pentru activitatea sa din televiziune, iar producătorii Harvey şi Bob Weinstein au fost recompensaţi cu un premiu pentru întreaga carieră.
Mulţi dintre membrii din Sindicatul producătorilor americani fac parte şi din Academia de film americană, organizaţia care acordă premiile Oscar, iar preferinţele lor reprezintă un indicator viabil în cursa pentru obţinerea acestor statuete.
Astfel, peste 75% din peliculele nominalizate în anii trecuţi de PGA au fost nominalizate ulterior şi la premiile Oscar, iar 15 din ultimii 22 de învingători la trofeele PGA au primit în anii respectivi Oscarul pentru cel mai bun film al anului, aşa cum s-a întâmplat şi în 2012, când lungmetrajul "The Artist" a fost recompensat de ambele asociaţii americane. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 2011 ("Discursul regelui/ The King's Speech"), 2010 ("The Hurt Locker"), 2009 ("Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire") şi 2008 ("Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men").
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10