Arheologii germani susţin că au descoperit palatul reginei din Saba

O echipă de arheologi germani susţine că a descoperit vestigiile palatului legendarei regine din Saba, amintită în cărţile Regilor, în Cronici din Biblie şi în Coran, la Axoum, în Etiopia, potrivit unui comunicat emis de Universitatea din Hamburg, Germania.

Urmărește
101 afișări
Imaginea articolului Arheologii germani susţin că au descoperit palatul reginei din Saba

Arheologii germani susţin că au descoperit palatul reginei din Saba (Imagine: http://en.wikipedia.org)

Ruinele palatului, datând din secolul al X-lea î.Cr., au fost desoperite sub alte vestigii, cele ale unui palat al unui rege creştin, potrivit comunicatului.

Palatul reginei ar fi fost distrus de regele Menelek, fiul pe care regina l-a avut cu regele Solomon al Israelului, şi reconstruit pentru a fi orientat spre steaua lui Sirius, pe care acesta o idolatriza, potrivit aceleiaşi surse.

Săpăturile efectuate la Axoum, în Etiopia, au început în 1999. Prin ele se încearcă să se descopere originile Etiopiei şi ale Bisericii ortodoxe etiopiene.

Makeda, regina din Saba, este amintită atât în cărţile Regilor, în Cronici din Biblie, cât şi în Coran. Unii arheologi pretind că miticul regat al acesteia s-ar fi aflat pe actualul teritoriu din Etiopia şi Yemen. Fără să fie numită în textul biblic, regina poartă numele de Makeda în tradiţia etiopiană, iar în cea islamică este cunoscută ca Bilquis sau Balkis. Alte nume asociate reginei sunt Nikaule sau Nicaula.

Potrivit Vechiului Testament, regina din Saba a venit în Israel după ce a auzit de înţelepciunea regelui Solomon, aducând cadouri speciale: aur şi pietre preţioase. Episodul este amintit şi în Coran, fără, însă, să fie dezvăluit numele reginei.

Regina din Saba apare încă o dată în Evanghelia lui Matei şi în cea a lui Luca 11:31, unde Iisus afirmă că în Ziua Judecăţii, aceasta şi locuitorii oraşului Ninive se vor ridica pentru a condamna pe evreii care au refuzat noua credinţă.

Tradiţia Bisericii ortodoxe copte spune că Solomon a avut un fiu cu regina din Saba, numit Menelik I, care a fost regele Etiopiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici