Armata germană îşi formează propriii hackeri

Armata germană, Bundeswehr, îşi formează propriii hackeri, în cadrul eforturilor de apărare a naţiunii de atacurile cibernetice, demers adoptat şi de alte guverne, relatează Der Spiegel în ediţia electronică.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Armata germană îşi formează propriii hackeri

Armata germană îşi formează propriii hackeri

Armata a dispus înfiinţarea unei unităţi, conduse de generalul de brigadă Friedrich Wilhelm Kriesel, în vârstă de 60 de ani, formate din 76 de persoane, care, strict izolate de public, în tabăra militară Tomburg din Rheinbach, un oraş din apropiere de Bonn, testează cele mai noi metode de infiltrare, exploatare şi manipulare, sau distrugere, a reţelelor de computere. Unitatea poartă oficial numele de Departamentul Informaţiei şi Operaţiunilor în Reţele de Calculator.

Cei 76 de "combatanţi" germani pe Internet sunt absolvenţi ai unor departamente de ştiinţe informatice de la universităţile interne ale Bundeswehr. Marţi, generalul Kriesel a prezentat un raport cu privire la succesele unităţii sale, inclusiv de supraveghere electronică a activităţilor din Afganistan. Unitatea sa cibernetică va fi pregătită să înceapă să opereze de anul viitor, când va fi invitată să facă o demonstraţie a capacităţilor sale, în cadrul unui atac simulat asupra unei ţinte reale.

Militarii folosesc aceleaşi metode utilizate de criminali. Ei învaţă cum să încarce programe periculoase pe computere dinafară, nesesizabile pentru utilizatorii acestora, prin e-mail, unităţi media externe sau printr-o simplă "navigare" pe un site de Internet pregătit. Computerele infectate pot să descarce astfel programe periculoase suplimentare, cum ar fi cele de înregistrare de mesaje e-mail, adrese de internet şi parole.

Militarii de la Rheinbach studiază două tipuri de atacuri cibernetice, care au la bază atacurile din Estonia şi Georgia.

"Hackerii în uniformă" de la Rheinbach sunt răspunsul Germaniei la o ameninţare în creştere şi care a început să îngrijoreze guverne, agenţii secrete şi oficiali militari din întreaga lume. Acum, odată cu intrarea computerelor în aproape toate aspectele vieţii, susceptibilitatea unor atacuri împotriva acestora a crescut dramatic. În Statele Unite, experţii au atras de mult timp atenţia asupra posibilităţii producerii unui "Pearl Harbor electronic", a unui "11 Septembrie digital" sau a unui "Cybergeddon".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici