- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (09.12.2015, 14:35)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Arnold Schwarzenegger îşi îndeamnă fanii să nu mănânce carne, pentru a salva natura
Actorul Arnold Schwarzenegger şi-a îndemnat fanii să adopte diete care nu includ carne, timp de două zile pe săptămână, pentru a contribui astfel la salvarea mediului înconjurător şi la lupta împotriva încălzirii globale, informează contactmusic.com.
Urmărește
367 afișări
Arnold Schwarzenegger îşi îndeamnă fanii să adopte diete lipsite de carne, pentru a salva natura (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)
Starul hollywoodian consideră că reducerea consumului de carne va avea un efect notabil asupra emisiilor de gaze cu efect nociv asupra mediului, generate de industria creşterii animalelor şi pescuitului.
Artistul american a participat, joi, în Franţa, la Paris, la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice şi a susţinut o prelegere în faţa studenţilor de la celebra facultate de ştiinţe politice din Paris, "Science Po", unde a vorbit despre cea mai recentă iniţiativă a sa în privinţa reducerii emisiilor de dioxid de carbon.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Un prieten de-al meu mi-a recomandat să nu mai mănânc carne. Cred că asta este o idee bună, dar oamenii nu vor accepta. Oamenii o vor accepta, renunţând să mănânce carne, doar o zi sau două pe săptămână - trebuie să începem uşor. Este o provocare foarte mare, dar asta nu înseamnă că este un proiect ce nu poate fi realizat", a declarat Schwarzenegger.
Miza principală a summitului COP 21, care se desfăşoară la Paris în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.
Noul acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambiţioase şi obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră şi să fie în linie cu ultimele descoperiri ştiinţifice şi tehnologice.
Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC), semnată în 1992, la Rio de Janeiro, reprezintă instrumentul fundamental pentru gestionarea acestei problematici. A fost ratificată de 195 de state - părţi.
În 1996, Consiliul de miniştri ai Mediului din UE a decretat, pe baza rezultatelor unor cercetări ştiinţifice, că temperaturile globale medii nu ar trebui să depăşească cu mai mult de 2 grade Celsius temperaturile din epoca pre-industrială.
În 1997, a fost adoptat şi Protocolul de la Kyoto, ce consolidează semnificativ Convenţia, cuprinzând angajamente individuale cu forţă juridică ale părţilor de a-şi reduce sau limita emisiile de gaze cu efect de seră în perioada 2008 - 2012.
Fost culturist profesionist, Arnold Schwarzenegger a câştigat de cinci ori titlul de Mister Universe, dar şi un Glob de Aur, în 1977, cu rolul din filmul "Stay Hungry". A devenit celebru cu rolul din franciza "Terminator", în care a interpretat un robot trimis din viitor. Starul hollywoodian, care a jucat şi în al cincilea film din franciza "Terminator", lansat în vara acestui an, a acceptat să apară în multe pelicule, încercând să îşi reclădească o carieră de succes la Hollywood, după ce şi-a încheiat mandatul de guvernator al statului american California.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe