Artişti britanici celebri au recreat într-o fotografie celebra pictură "Cina cea de Taină"

Unii dintre cei mai în vogă artişti britanici au participat la o şedinţă fotografică pentru a realiza un instantaneu care reproduce celebra pictură "Cina cea de Taină" a artistului renascentist Leonardo Da Vinci.

Urmărește
353 afișări
Imaginea articolului Artişti britanici celebri au recreat într-o fotografie celebra pictură "Cina cea de Taină"

Artişti britanici celebri au recreat într-o fotografie celebra pictură "Cina cea de Taină"

Artiştii participanţi, care provin din industria filmului, a televiziunii şi a teatrului, au realizat o reproducere contemporană a capodoperei din secolul al XV-lea, pentru National Portrait Gallery din Londra, informează dailymail.co.uk.

Pentru a-l reprezenta pe Iisus a fost a ales actorul Robert Powell, devenit celebru după ce a interpretat rolul principal în miniseria de televiziune "Iisus din Nazareth", regizată de Franco Zeffirelli, în 1977.

La acest proiect au participat Julie Walters, Colin Firth, John Alderton, Richard Eyre, Steven Berkoff, Tim Pigott-Smith, Anthony Sher, Tom Conti, Michael Gambon, Simon Callow, Peter Eyre şi Anthony Andrews.

Singura femeie din acest proiect artistic, Julie Walters, apare în stânga lui Robert Powell, în rolul Mariei Magdalena.

În tabloul original, silueta care apare în stânga lui Iisus nu este foarte bine definită, fapt care a generat multe controverse în rândul istoricilor şi experţilor în artă - unii afirmă că ar fi Maria Magdalena, alţii spun că ar fi Apostolul Ioan.

Acest proiect inedit a fost realizat de fotograful Alistair Morrison.

Fotografia se inspiră din celebra pictură "Cina cea de Taină", o lucrare murală realizată de Leonardo Da Vinci între anii 1494 şi 1497 pentru patronul său, ducele Ludovico Sforza, în fosta sală de mese a bisericii dominicane Santa Maria delle Grazie din Milano.

Copii ale acestei fotografii, intitulată "Actors' Last Supper", vor fi puse în vânzare la West End Gallery din Londra, cu preţuri cuprinse între 2,99 lire sterline pentru o carte poştală şi 12.375 de lire sterline pentru o ediţie limitată la scară originală.

Un procent de 10% din încasările care vor fi obţinute vor fi donate fondului înfiinţat la National Portrait Gallery pentru achiziţionarea de noi lucrări artistice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici