- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (14.07.2012, 14:53)
- Laura Mitran ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Artistul reggae Alborosie, în premieră în România, pe 22 iulie, la Arenele Romane - VIDEO
Artistul reggae italian Alborosie susţine un show live în premieră în România, pe 22 iulie, la Arenele Romane, din Capitală, informează organizatorii, Reggae Nights.
Urmărește
1024 afișări
Artistul reggae Alborosie, în premieră în România, pe 22 iulie, la Arenele Romane
Alborosie este primul artist de origine caucaziană acceptat la casă de discuri a legendarului Bob Marley. Este şi primul cântăreţ italian de reggae recunoscut mondial, el primind premiul MoBO (Music of Black Origins) pentru cel mai bun artist reggae în 2011, în defavoarea lui Damien Marley şi a lui Nas.
În concertul de la Bucureşti, artistul va fi acompaniat de 13 muzicieni, cântăreaţa jamaicană Ikaya şi Schengen Clan Band. Concertul face parte din turneul european Rebirth of Reggae Tour 2012.
Drumul spre succes al lui Alberto D'Ascola seamănă cu un scenariu de film hollywoodian. Născut şi crescut în Sicilia, Alborosie se mută în Jamaică în 2001 pentru a fi mai aproape de cultură sa de suflet. Nu beneficiază de sprijin din partea familiei, aşa că îşi vinde tot ce deţine. Ajunge în patria reggae-ului doar cu hainele de pe el şi ceva bani în buzunar. Munceşte mulţi ani că inginer de mixaj, lucrând la materialele unor artişti ca Angie Stone, UB40, Grace Jones, India Arie, Manu Chao, Sade şi chiar No Doubt. O perioadă în care, spune artistul, a fost mereu privit cu scepticism, drept "micul băiat alb cu dreadlocks care s-a dus să se piardă prin Jamaică" (Revista Vibrations 2011). Însă el a ştiut tot timpul că muzică sa îi va aduce respectul colegilor de breaslă din insulă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Primul care l-a încurajat a fost chiar veteranul Lee Scratch Perry, care a luat foc atunci când a auzit "Kingston Town", declarând că e cea mai tare piesă pe care o auzise până atunci. În scurt timp, melodia a luat cu asalt topurile jamaicane. La fiecare colţ de stradă, în taxiuri şi la sound system-urile din insulă se auzea acelaşi refren: "It's a rudeboy town/ It's Kingston town". În câteva luni s-a impus ca imn al capitalei jamaicane, şi acest imn era cântat de un sicilian. A urmat un turneu european, în cadrul căruia a cântat la importante festivaluri - Rototom, Uppsala etc.
Printre colaboratorii lui Alborosie se număra Luciano, Michael Rose, Morgan Heritage, Ky-Mani Marley, Jah Cure, Beenie Man, Dennis Brown. A lucrat şi ca producător la case de discuri care i-au lansat pe Shabba Ranks, Sizzla, Dennis Brown, Elephant Man şi Vybz Kartel şi au semnat imnuri legendare că "Get Busy" al lui Sean Paul şi "Oh Carolina" al lui Shaggy. Alborosie a colaborat şi cu regretata Amy Winehouse, pe piesa Halftime", inclusă pe albumul "Lioness" al artistei, lansat postum.
Cel mai recent album, "2 Times Revolution", pe care artistul cântă la mai multe instrumente, este dedicat "tuturor rebelilor din lume". La fel că legendele reggae dinaintea sa, ca Bob Marley, Alborosie îşi doreşte să creeze muzică ce poate ajută la realizarea unor schimbări sociale.
Cu 6 albume, zeci de single-uri, şi sute de concerte la activ până în prezent, Alborosie abordează diverse teme culturale în muzică sa: respectul pentru eroii reggae din epoca de aur, despre putere, războaiele din lume şi globalizare. Prin reuşita sa, el însuşi este un exemplu viu că nu contează cine eşti şi de unde pleci, trebuie să crezi în tine şi să nu renunţi la visurile tale.
Pe scena Arenelor Romane, mai urcă pe 22 iulie, şi General Trix, singurul artist reggae român cu un album lansat peste hotare. Originar din Timişoara, el şi-a început drumul muzical de la 15 ani, fiind un obişnuit al evenimentelor de gen. După câţiva ani se mută în Amsterdam, unde se implică pe scena locală, ca organizator cât şi MC la petreceri reggae şi dubstep . În 2011 lansează albumul "Greenlight", rodul muncii sale cu producătorul suedez Rough Lynx. Este, aşadar, o ocazie rară de a-l vedea live în România.
Pe scenă urcă şi cei de la East Roots, prezenţi în formula completă live. East Roots nu este doar o trupă, ci un întreg concept. S-a înfiinţat în 2009 în Bucureşti şi s-a afirmat pe scena muzicală românească prin sound-ul nou, greu de etichetat, care îmbină elemente de drum& bass, reggae, ska, dubstep şi dancehall cu pasaje de sitar sau nai. Piesele lor sunt în română, engleză şi franceză şi provoacă publicul la un dialog, propunându-şi demolarea unor mentalităţi şi trenduri distructive.
Mighty Boogie vine tot din Timişoara şi este un alt artist român cu vechime în zona muzicală influenţată de reggae. De-a lungul timpului, a fost prezent la numeroase petreceri şi festivaluri, împărţind scena cu nume că Benny Page, Danny Byrd, Sukh Knight, Subscape, Emalkay, Mungos HiFi. Mai mult, 2012 este al doilea an în care este invitat la prestigiosul festival de muzică şi cultură bass & sound system Outlook din Croaţia. Stilul lui încorporează jungle, dnb şi dubstep. Cu experienţă în primul sound system din România, Fiyah Burn Sound, din care a făcut parte şi General Trix, Mighty Boogie va încheia seara de 22 iulie la Arenele Romane.
În deschidere, vor cânta băieţii de la Kaya Foundation. În 2008 Bobi, Damian şi Robert şi-au unit resursele pentru a susţine muzica şi cultura dub şi reggae. Festivalul One Love este unul din roadele muncii lor, reunind în fiecare an artişti locali şi internaţionali într-un cadru natural. Mai mult, au construit un sistem de sunet (Kogaion Sound System), cu care au transmis mai departe un vibe pozitiv şi mesaje de pace la festivalurile şi petrecerile din capitală şi din ţară.
Accesul in Arene pentru acest eveniment este permis tuturor categoriilor de vârstă cu următoarele completari: copiii sub 12 ani beneficiază de acces gratuit, iar persoanele care nu au împlinită vârsta de 16 ani trebuie să fie însoţite de un adult, organizatorii solicitând tuturor spectatorilor prezentarea unui act de identitate cu poză (original) pentru identificare.
Biletele se pot achiziţiona în avans la preţul de 40 de lei de pe www.myticket.ro, www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi din magazinul Boarder's din Bucureşti. În seara evenimentului, biletele vor putea fi achiziţionate de la Arenele romane la preţul de 60 de lei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe