- Home
- Life-Inedit
- (17.11.2021, 12:25)
- Serban Picu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Astăzi este Guinness World Records Day. Iata cele mai interesante lucruri despre Cartea Recordurilor
În fiecare an, în noiembrie, se sărbătoreşte Guinness World Records Day, o sărbătoare prin care Cartea Recordurilor îşi celebrează toate recordurile mondiale stabilite până la acest moment şi îi îndeamnă pe oameni să doboare şi mai multe. Anul acesta, World Records day se sărbătoreşte pe 17 noiembrie, dar prima dată a fost celebrată pe 19 noiembrie 2004.
Urmărește
1466 afișări
Sursa foto: guinnessworldrecords
Istoria Cărţii Recordurilor e una inedită. Pe 10 noiembrie 1951, directorul berăriilor Guinness, Sir Hugh Beaver era curios care e cea mai rapidă pasăre pe care o putea vâna în Europa. A descoperit atunci că nu există nicio carte care să documenteze acest lucru şi a realizat că o publicaţie prin care să fie verificate recordurile la nivel mondial ar fi de mare ajutor.
În 1954, Beaver le-a cerut lui Norris şi Ross McWhirter să înceapă să adune informaţii pentru „The Guinness Book of Records”, iar în 1955 a fost publicată prima ediţie a cărţii, care avea 198 de pagini şi a devenit un best-seller în Marea Britanie până la Crăciunul aceluiaşi an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
„Fun Facts” despre Cartea Recordurilor:
- „Guinness Book of World Records” este a treia cea mai bine vândută carte din lume, după Biblie şi Koran;
- În 2008, un joc video înspirat de „Guinness Book of World Records” a fost lansat. Jocul a inclus 36 de mini-jocuri bazate pe diverse recorduri mondiale;
- „Guinness Book of World Records” a inspirat şi o serie TV - „Record Breakers”, care a fost difuzat pe BBC din 1972;
- În 1975, „The Guinness Game of World Records” a fost primul produs licenţiat lansat de „Guinness Book of World Records”;
- Ediţia din 1987 a „Guinness Book of World Records” a ajuns la 3,2 miliarde de oameni pentru că a fost publicată în 31 de limbi.
Printre cele mai inedite categorii omologate de „Guinness Book of World Records” se numără următoarele recorduri:
- Cea mai lungă limbă – Nick Stoeberl (10,10 cm)
- Cele mai lungi unghii – Lee Redmond (8,64 m lungime adunată a unghiilor)
- Cea mai lungă mustaţă – Ram singh (4,2 m)
- Cel mai bătrân stripper – Berne Barker (60 de ani)
- Cele mai lungi picioare – Maci Currin (135,2 cm piciorul stâng, 134,3 cm piciorul drept)
De-a lungul istoriei, mai mulţi români au intrat în „Guinness Book of World Records” cu reuşitele lor. Cele mai recente recorduri româneşti omologate de Guinness sunt cel al lui Eduard Novak, care a devenit primul ministru din istorie care câştigă o medalie la Jocurile Paralimpice şi recordul mondial stabilit de echipajul feminin de canotaj 8+1 al României de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (5:52.99 minute).
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe