- Home
- Life-Inedit
- (19.09.2020, 02:34)
- Sebastian Ujica
Astăzi se împlinesc 38 de ani de la apariţia primelor emoticoane
- Pe 19 septembrie 1982 a fost folosit pentru prima dată un emoticon
- Profesorul Scott Falhman de la Universitatea Carnegie Mellon a fost inventatorul
- În prezent, oamenii din întreaga lume folosesc emoticoanele în fiecare zi
Urmărește
344 afișări
Astăzi se împlinesc 38 de ani de la apariţia primelor emoticoane
În ziua de astăzi, emoticoanele sunt ceva firesc în orice conversaţie virtuală. Le găseşti în orice reţea de socializare. Însă emoticoanele au apărut cu mult înainte reţelelor.
Era 19 septembrie 1982 când un profesor american pe nume Scott Falhman a avut această idee. Simţea că mesajul pe care voia să-l transmită se pierdea în scrisori.
Aşa că a făcut următoarea sugestie: cum ar fi ca atunci când vrei să-ţi exprimi umorul să foloseşti o faţă zâmbitoare?
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Alcătuită din două puncte, o cratimă şi o paranteză deschisă.
Ca şi în prezent când vorbim despre mesaje virale, la fel s-a întâmplat şi acum 38 de ani. Scrisoarea lui Falhman în care a folosit primul emoticon a ajuns la alte universităţi.
În prezent, găseşti emoticoanele la tot pasul. Pare greu de crezut că în urmă cu câţiva ani pe Facebook, cea mai populară reţea de socializare, nu puteai decât să aprobi o postare.
Reacţiile, similare cu emoticoanele, au fost implementate abia în 2016. Iar în primul an de existenţă au fost folosite de 800 de milioane de ori. În fiecare zi.
Totuşi, nici până acum nu a fost implementat butonul de dislike, deşi Mark Zuckerberg îl promitea încă de acum 6 ani. „Ne gândim la el. La butonul de dislike. Este o întrebare interesantă pentru că sunt două lucruri pe care le poate reprezenta. Şi luăm în calcul una dintre variante, nu şi pe cealaltă”, a declarat Zuckerberg.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe