- Home
- Life-Inedit
- (04.01.2021, 06:31)
- Sebastian Ujica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Asteroid sau deşeuri extraterestre? Un profesor de la Harvard crede că nu suntem singuri în Univers
- Dr Avi Leob, directorul Departamentului de Astronomie de la Harvard, are o teorie interesantă
- El susţine că asteroidul care a intrat pe orbită în 2017 avea origini extraterestre
- Dr Avi Loeb va publica o carte pe 26 ianuarie în care îşi prezintă teoria
Urmărește
23465 afișări
Sursa foto: profimedia
Dacă auzi de extratereştri, fie te gândeşti la filme, fie îţi dai ochii peste cap. Un profesor de la Harvard e însă convins că nu suntem singura civilizaţie existentă.
DR ABRAHAM "AVI" LOEB - profesor Harvard: Prefer să adopt maxima lui Sherloch Holmes: dacă reuşeşti să elimini din calcule imposibilul, ceea ce rămâne, oricât de improbabil ar părea, trebuie să fie adevărul.
La ce referă profesorul Leob? La primul obiect interstelar care a ajuns în sistemul nostru solar. Pe 6 septembrie 2017, el a trecut la aproape 100.000 de kilometri de Pământ. Un obiect de 90 de metri lungime de forma unei ţigări.
Doctorul Levi Loeb, şef al Departamentului de Astronomie de la Harvard, consideră că acest obiect reprezintă, de fapt, deşeu al unei civilizaţii extraterestre. O tehnologie de care acea civilizaţie nu mai avea nevoie.
Forma asteroidului este, într-adevăr, unică. Cu o lungime de 10 ori mai mare decât lăţimea. Un obiect mai luminos decât oricare altul observat până acum. Ceea ce l-a convins pe Loeb este însă felul în care obiectul a accelerat pe lângă Soare, fără să fie atras de graviaţia acestuia.
Loeb urmează la finalul acestei luni să-şi publice teoria într-o carte. Deşi crede că nu suntem singura civilizaţie existentă, Loeb e convins că va mai dura până vom primi răspunsul.
DR ABRAHAM "AVI" LOEB - profesor Harvard: Probabil că există o civilizaţie mult mai inteligentă decât a noastră. Poate că nu este pe o planetă apropiată de stele pentru că imediat ce tehnologia evoluează dincolo de un anumit nivel, acea civilizaţie va merge dincolo de planeta sa. Ceea ce cred eu este că atunci când ne vom duce dincolo de sistemul solar poate că vom primi un mesaj care să spună: "Bine aţi venit clubul interstelar"
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: NASA va lua mostre de pe Marte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe