- Home
- Life-Inedit
- TOKYO, (28.02.2008, 18:36)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Astronomii japonezi cred că există o a noua planetă în sistemul nostru solar
Astronomii japonezi au spus că sunt convinşi că o a noua planetă, încă necunoscută, gravitează la graniţa sistemului nostru solar şi că aceasta va fi descoperită în cel puţin zece ani, oferind şi modalitatea de a face acest lucru.
Urmărește
271 afișări
Astronomii japonezi cred că există o a noua planetă în sistemul nostru solar
Cercetătorii de la Universitatea din Kobe (vestul Japoniei) se bazează în afirmaţiile lor pe simulările informatice.
"Există o probabilitate ridicată ca o planetă adevărată, încă necunoscută, cu o masă de 0,3 - 0,7 ori mai mare ca a Pământului, să se găsească la graniţa sistemului nostru solar", spun cercetători într-un comunicat.
"Dacă se efectuează studii la scară mai largă, această planetă misterioasă va fi, fără îndoială, descoperită în cel puţin zece ani", au adăugat aceştia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Lucrările echipei de cercetători de la Kobe, coordonate de profesorul japonez Tadashi Mukai şi de cercetătorul american Patryck Lykawka, vor fi publicate online, în aprilie, în Astronomical Journal, editat de Societatea de astronomie americană.
Ipoteza existenţei unei aşa numite "planete a X-a" a fost anunţată după ce, în 2006, comunitatea ştiinţifică internaţională a decis să excludă Pluto de pe lista planetelor din sistemul nostru solar.
Pluto, corp ceresc descoperit în 1930 de astronomul american Clyde Tombaugh, a fost retrogradat la rangul inferior de "planetă pitică", pentru că nu mai corespunde noii definiţii mult mai restrictive adoptate în 2006 de Uniunea Astronomică Internaţională (UAI). Unul dintre cele trei criterii după care se cataloghează o planetă spune că aceasta trebuie să "fi curăţat vecinătatea din jurul orbitei sale". Cel mai mare obiect din sistemul solar fie va concentra material pe traiectorie, fie îl va mătura datorită forţei gravitaţionale. Pluto a fost "descalificat" pentru că orbita lui eliptică se suprapune peste cea a lui Neptun.
Sistemul solar este, aşadar, compus din opt planete: Mercur, Venus, Terra, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 05:30
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc şi a trecut de 2 milioane de voturi. Diferenţă minimă între Ciolacu şi Lasconi: sub 33.000. Mai sunt de numărat sub 350.000 de voturi. Lupta pentru turul 2 se va da pâna la ultimele voturi
-
astăzi, 05:02
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi