- Home
- Life-Inedit
- BERLIN, (20.05.2009, 17:57)
Averea ursului Knut, motiv de dispută între două grădini zoologice - GALERIE FOTO
Doi directori de grădini zoologice din Germania se luptă în instanţă pentru a încasa din banii făcuţi de celebrul urs polar Knut, cea mai mare avere din lume făcută de un patruped, relatează The Times.
Urmărește
155 afișări
Averea ursului Knut, motiv de dispută între două grădini zoologice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
O dispută aprigă privind averea lui Knut a început între directorul grădinii zoologice din Berlin şi cel al parcului zoo din Neumünster, de unde provine tatăl lui Knut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
"Cazul nu are precedent", a spus judecătorul Philip Hegermann de la Curtea regională din Berlin.
Knut s-a născut în condiţii dificile, în decembrie 2006, fiind respins şi abandonat de mama sa, Tosca, un urs de circ din Germania. El a fost crescut de un îngriitor, care l-a hrănit cu biberonul, i-a pus cântecele lui Elvis ca să adoarmă, l-a învăţat să înoate şi să joace fotbal sau i-a masat gingiile când îl dureau dinţii.
Ursuleţul a devenit o vedetă de televiziune, a apărut pe coperta revistei Vanity Fair alături de Leornardo DiCaprio, a fost desemnat ambasadorul climei al Naţiunilor Unite, a apărut pe timbre, a devenit subiectul unor cântece pop, star de film, iar imaginea sa a fost printată pe lenjerie de pat şi pe tricouri.
Instanţa a estimat că grădina zoologică din Berlin a câştigat şase milioane de euro doar din contracte de licenţă.
Însă problema este că tatăl lui Knut este Lars, care era împrumutat de la grădina zoologică Neumünster din nord-vestul Germaniei. Potrivit unui contract depus în instanţă, Knut este proprietatea grădinii din Neumünster.
"Din contract reiese că primul urs născut din cuplul Lars şi Tosca aparţine grădinii zoologice Neumünster Animal Park, la fel şi al treilea, al cincilea şi al şaptelea", a spus judecătorul Hegermann.
Neumünster vrea acum să împartă profitul, dar cei din Berlin refuză.
"De când cei din Berlin au refuzat să ne permită accesul la mai multe contracte de licenţă, am cerut instanţei să forţeze grădina zoo măcar să ne arate documentaţia şi să vedem cât de mult este implicată în acestea", a spus Peter Druewa, directorul grădinii zoologice din Neumünster.
Knut nu numai că a crescut numărul vizitatorilor în Berlin, dar a devenit şi simbolul întregului oraş. Mai multe femei, unele dintre ele care cred că Knut are chiar şi puteri vindecătoare, au făcut lobby marţi în tribunal în numele campaniei "Knut, pentru totdeauna în Berlin" şi politicieni locali s-au exprimat în favoarea păstrării lui Knut în capitala Germaniei.
"Putem să oferim 350.000 de euro pentru a-i cumpăra pe Lars şi pe Knut", a spus unul dintre avocaţi. Însă reprezentanţii parcului zoo din Neumünster au răspuns cu o ameninţare voalată că îl vor lua pe Knut din Berlin.
Judecătorul Hegermann părea să susţină atitudinea intransigentă a reprezentanţilor grădinii din Berlin. El a spus că nu există neaparat o legătură între dreptul de proprietate şi un procent în viitoarele contracte de licenţă.
Cazul berlinezilor a fost construit pe ideea că ei au preluat toată operaţiuna de a-l salva pe Knut - dacă nu ar fi fost nicio intervenţie din partea omului, nu ar fi fost niciun pui pentru care să se lupte acum şi făcând acest lucru a crescut interesul pentru grădinile zoologice din lume. Knut a devenit o celebritate pentru că a fost salvat în Berlin, un loc cunoscut, nimeni nu ar fi reacţionat aşa dacă se întâmpla asta în grădina din Neumünster.
Judecătorul le-a dat răgaz celor doi directori să ajungă la o înţelegere în afara instanţei până în iulie, altfel cazul va fi înainte unei instanţe superioare.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump