B'estfest 2011: Ce îşi doresc vedetele care vor concerta

Membrii trupei Skunk Anansie vor cât mai mult ceai negru, cei de la Flogging Molly - un lichior japonez din orz, cartofi dulci şi orez, Mika a cerut humus la discreţie, vin roşu, bere românească, iar Lamb - seminţe de floarea soarelui, nuci, alune şi morcovi, informează organizatorii B'estfest.

Urmărește
179 afișări
Imaginea articolului B'estfest 2011: Ce îşi doresc vedetele care vor concerta

B'estfest 2011: Ce îşi doresc vedetele care vor concerta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Solicitările artiştilor care concertează la B'estfest, ce va avea loc de vineri până duminică, pe islazul comunei Tunari, au fost extrem de stricte în ceea ce priveşte grijă faţă de mediul înconjurător, începând cu veiozele cu becuri economice din cabine, continuând cu vesela şi tacâmurile reciclabile şi încheind cu preferinţele culinare, ce includ alimente şi preparate bio.

Din culise nu vor lipsi, aşadar, fructele proaspete de sezon, legumele, sucurile naturale, salatele şi supele vegetariene.

Cei doi membri ai trupei Lamb solicită, în plus, ca în cabina lor să existe câteva boluri cu seminţe de floarea soarelui, nuci şi alune nesărate şi chiar morcovi.

Mika a cerut ca în meniul său să fie humus la discreţie, vin roşu, bere românească şi numeroase sortimente de ceaiuri, echipa artistului solicitând în mod expres ca, în culise, acesta să aibă la dispoziţie numai căni albe din porţelan.

Cererile extravagante vin din partea celor de la Flogging Molly, care vor în culise un lichior japonez ce se obţine din orz, cartofi dulci şi orez, precum şi ceai tradiţional chinezesc realizat printr-un proces unic ce presupune ofilirea sub soare puternic şi oxidare.

Membrii trupei House of Pain vor să bea suc natural de portocale chiar înainte de a intra pe scenă, iar membrii Skunk Anansie vor în backstage cât mai mult ceai negru.

Această nouă atitudine a festivalului vizavi de protejarea mediului înconjurător va fi vizibilă şi în spaţiul de eveniment, în cadrul platformei B'estfest Goes Green urmând a se implementa o serie întreagă de mecanisme menite să reducă impactul unui astfel de eveniment. Pornind de la facilitarea mijloacelor de transport ecologice, continuând cu procesele de colectare selectivă a deşeurilor ce se vor desfăşura în cadrul festivalului şi încheind cu utilizarea unor surse alternative de energie, întregul proiect se adresează deopotrivă echipei de organizatori, artiştilor şi spectatorilor în egală măsură.

De altfel, în cadrul B'estfest Park va exista o zonă destinată programelor eco, numită "Green Village" şi care va fi coordonată de Zoli Toth şi Asociaţia Star Education. Zona va găzdui workshop-uri, prezentări şi dezbateri despre responsabilizare ecologică, expoziţii ale unor lucrări de artă realizate din deşeurile colectate chiar din incinta festivalului, proiecţii de filme eco şi un târg de ONG-uri, printre cei care şi-au anunţat deja prezenţa numărându-se Centrul de Informare ONU pentru România, 10:10 (Marea Britanie), Romprest, EcoRom Ambalaje, Green Revolution, Recolamp, Asociaţia Ivan Patzaichin Mila 23 - Rowmania, Pro Vobis, Let's Do It România, Fundaţia Prais, Green Revolution.

Pentru că începând din acest an B'estfest "îmbracă haine verzi", organizatorii recomanda publicului să adopte aceeaşi atutudine eco, punând la dispoziţia sa biciclete ce pot fi închiriate de la staţia de metrou Pipera special pentru transportul până în B'estfest Park. Bicicletele sunt puse la dispoziţie de Asociaţia Green Revolution în cadrul programului StudentOBike şi se închirieaza doar pe baza buletinului şi a biletului de intrare la festival pe o perioadă de maxim 24 de ore.

Tot o alternativă de transport mai prietenoasă cu mediul înconjurător este şi sistemul carpooling: un mecanism simplu prin care mai mulţi călători care merg în aceeaşi direcţie împart aceeaşi maşină. Pentru a fi mai uşor de găsit, cei interesaţi se pot înscrie ca şoferi cu locuri disponibile în maşină sau ca pasageri, pe site-ul www.cumasina.net, la secţiunea concerte/ B'estfest.

Pentru o atitudine eco, dar şi pentru utilitate, este recomandată şi folosirea mijloacelor de transport în comun, disponibile inclusiv pe timp de noapte. În zilele de festival va funcţiona o linie specială, pusă la dispoziţie de RATB, cu traseu de la Piaţa Charles de Gaulle (lângă staţia de metrou Aviatorilor), cu oprire şi în Piaţă Presei Libere, până la B'estfest Park, şi microbuzul 445 ce poate fi luat de pe refugiul de tramvai al liniei 16 şi 36 (din staţia de metrou Pipera) sau de la staţia Băneasa S.A. Ambele vor circulă inclusiv pe timp de noapte, iar capătul de linie se va afla în imediata apropiere a festivalului. Două microbuze vor asigura transportul tur şi retur între staţia de autobuz şi maxi-taxi şi intrarea în spaţiul de festival.

Line-up-ul B'estfest Summer Camp include trupe că Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, Lamb, Pendulum, House of Pain, Flogging Molly şi Hadouken, dar şi nume autohtone, printre care Şuie Paparude, OCS, Robin and the Backstabbers, Magnolia, Coma şi Sarmalele Reci. Pe o scenă numită Future Heroes, dedicată exclusiv tinerilor artişti români, vor concerta Butterflies în my Stomach, Toulouse Lautrec, Electric Fence, Mes Quins, Tiptil, Sensor şi Blue Nipple Boy.

Biletele pentru această ediţie sunt în prezent disponibile la preţurile de 125 lei - biletul de o zi, 265 de lei - abonamentul de 3 zile - şi 15 lei - voucherul pentru acces în camping, urmând că în zilele de eveniment, acestea să fie disponibile doar la intrarea în zona de festival, la preţul de 150 lei - biletul de o zi, 285 lei - abonamentul - şi 15 lei - voucherul de camping. Copiii sub 12 ani au gratuitate dacă vin însoţiţi de un adult.

În plus, grupurile care achiziţionează până vineri (1.07.2011) patru abonamente la B'estfest Summer Camp o pot face la preţul de 680 lei (în loc de 1.060 de lei, cât ar fi fost preţul întreg), această promoţie fiind valabilă doar pentru biletele achiziţionate de la magazinul biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea principală - aripa Călăraşi ) şi Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti. De asemenea, cei care vin pe 1 iulie la B'estfest Summer Camp din afara Bucureştiului şi prezintă la casă de bilete de la intrarea în B'estfest Park biletul de tren sau microbuz către Bucurest, îşi pot achiziţiona un abonament cu 190 de lei, în preţ fiind inclus şi voucherul de acces în zonă camping.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici