- Home
- Life-Inedit
- (10.06.2021, 14:49)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bacteria introdusă în ţânţari, ”miracolul” descoperit de cercetători. A redus cu peste 70% cazurile de febră Dengue
- Cazurile de febră Dengue au fost reduse cu 77% într-un studiu „revoluţionar” care modifică ţânţarii care o răspândesc, spun oamenii de ştiinţă.
- Cercetătorii au folosit ţânţari infectaţi cu bacterii „miraculoase” care reduc capacitatea insectei de a răspândi virusul.
- Studiul a avut loc în oraşul Yogyakarta, Indonezia, şi se extinde în speranţa că virusul va dispărea.
Urmărește
821 afișări
Bacteria introdusă în ţânţari, ”miracolul” descoperit de cercetători. A redus cu peste 70% cazurile de febră Dengue
Echipa World Mosquito Program spune că aceasta ar putea fi o soluţie pentru a distruge un virus care a avut victime. Puţini oameni auziseră de febra Dengue în urmă cu 50 de ani, dar a fost o pandemie în care cazurile au crescut dramatic, potrivit BBC.
În 1970, doar nouă ţări s-au confruntat cu focare severe de febră Dengue, acum există până la 400 de milioane de infecţii pe an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Dengue este cunoscută în mod obişnuit sub denumirea de „febră osoasă”, deoarece provoacă dureri severe la nivelul muşchilor şi oaselor, iar focarele pot copleşi spitalele.
Studiul a folosit ţânţari infectaţi cu bacterii Wolbachia. Unul dintre cercetători, dr. Katie Anders, le descrie ca fiind „miraculoase în mod natural”. Wolbachia nu dăunează ţânţarului, dar se localizează în aceleaşi părţi ale corpului său în care intră virusul Dengue. Astfel, bacteriile aflate în acelaşi loc concurează pentru resurse şi fac mult mai dificilă reproducerea virusului Dengue, astfel încât ţânţarul este mai puţin probabil să provoace o infecţie atunci când muşcă din nou.
Rezultatele studiului, publicate în New England Journal of Medicine, au arătat o scădere a cazurilor noi de 77% şi o reducere de 86% a persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri spitaliceşti, după ce insectele au fost eliberate.
„Credem că poate avea un impact şi mai mare atunci când este desfăşurat la scară largă în oraşele mari din întreaga lume, unde Dengue este o problemă imensă de sănătate publică”, a spus dr. Katie Anders.
Procesul este un reper semnificativ după ani de cercetări, deoarece specia de ţânţar care răspândeşte Dengue - Aedes aegypti - nu este în mod normal infectată cu Wolbachia.
David Hamer, profesor de sănătate globală şi medicină la Universitatea din Boston, a declarat că metoda are „un potenţial interesant” pentru alte boli precum Zika, febra galbenă şi chikungunya, care sunt răspândite şi prin muşcăturile de ţânţari.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36