Bărbaţii mint de două ori mai mult decât femeile

Bărbaţii mint de două ori mai mult decât femeile, potrivit unui sondaj recent, realizat de compania 21th Century Fox, ale cărui rezultate şi concluzii au apărut în ediţia electronică a publicaţiei britanice Daily Express.

Urmărește
133 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii mint de două ori mai mult decât femeile

Bărbaţii mint de două ori mai mult decât femeile (Imagine:Claudia Veja/ Mediafax Foto)

Potrivit acestui sondaj, bărbaţii le spun şefului, colegilor sau partenerului de viaţă, în medie, şase minciuni pe zi. Numărul minciunilor ajunge astfel la 42 pe săptămână, 2.184 pe an, 126.672 în timpul unei vieţi.

În schimb, femeile spun trei minciuni pe zi, ajungând la 68.796 de minciuni pe parcursul vieţii.

Sondajul, realizat de compania 20th Century Fox Home Entertainment pentru a marca lansarea pe DVD a serialului de televiziune "Lie to Me", a descoperit că cea mai frecventă minciună, spusă atât de bărbaţi, cât şi de femei, este: "Nu s-a întâmplat nimic, sunt bine".

Expertul în limbajul trupului Richard Newman a declarat: "Limbajul trupului reprezintă o bună metodă care ne avertizează atunci când cineva minte. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre oameni nu pot să citească aceste semne. Îşi imaginează că dacă cineva ascunde adevărul, îşi va feri privirea. Reciproca este adevărată. Mincinoşii fac orice ca să ne convingă - rămânând nemişcaţi şi uitându-ne la noi ca să ne citească reacţiile".

"Atingerea feţei şi o clipire rapidă sunt reacţii prin care mincinoşii se trădează. Însă chiar şi cele mai bun expert din lume poate să identifice doar 85% din minciunile auzite, detectate cu ajutorul limbajului trupului".

Cu toate acestea, peste 80% dintre persoanele intervievate au declarat că îşi dau seama cu uşurinţă dacă partenerul lor de viaţă minte - şi peste o treime dintre ei a fost surprinşi în timp ce încercau să îşi mintă partenerii.

Aproape un sfert dintre cuplurile respondente s-au certat din cauza minciunilor, iar 7% s-au despărţit. Aproximativ 9% dintre participanţi au avut probleme la locul de muncă din cauza faptului că au preferat să mintă.

Printre cele mai frecvente minciuni se anumără: "Îmi pare bine să te revărd. Mi-e dor de tine", "Traficul a fost aglomerat", "Alarma ceasului meu nu a pornit iar trenul a avut întârziere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici