Bărbaţii spun mai multe minciuni decât femeile şi nu se simt la fel de vinovaţi

Bărbaţii prezintă mai multe probabilităţi decât femeile să spună minciuni şi să nu se simtă vinovaţi pentru acest lucru, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie, preluat de bbc.co.uk.

Urmărește
146 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii spun mai multe minciuni decât femeile şi nu se simt la fel de vinovaţi

Bărbaţii spun mai multe minciuni decât femeile şi nu se simt la fel de vinovaţi (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

În urma acestui sondaj, la care au participat 3.000 de persoane, cercetătorii au descoperit că, în mod obişnuit, bărbaţii spun, în medie, trei minciuni pe zi, adică 1.092 pe an. În mod obişnuit, femeile spun, în medie, 728 de minciuni pe an, adică circa două pe zi.

Mamele sunt persoanele cu cele mai mari probabilităţi de a fi minţite, spun specialiştii de la Science Museum din Londra, care au comandat acest sondaj.

25% dintre bărbaţi spun că şi-au minţit mama, dar doar 20% din femei recunosc acelaşi lucru.

Totodată, doar 10% dintre oameni recunosc că şi-au minţit partenerul de viaţă.

Pe primul loc în topul minciunilor preferate de bărbaţi se situează fraza "N-am băut aşa de mult", urmată, în ordine, de "N-am nimic, mi-e bine", "N-am avut semnal", "N-a fost aşa de scump", "Sunt pe drum", "Sunt blocat în trafic", "Nu, posteriorul tău nu arată mare în ţinuta aia", "Îmi pare rău, n-am auzit apelul", "Ai slăbit", "Este tocmai ceea ce mi-am dorit".

Pe primul loc în topul minciunilor spuse de femei se situează fraza "N-am nimic, mi-e bine", urmată de "Nu ştiu unde e, n-am pus mâna pe ea", "N-a fost aşa de scump", "N-am băut aşa de mult", "Mă doare capul", "Era la reduceri", "Sunt pe drum", "Ah, o am de secole", "Nu, n-am aruncat-o", "Este tocmai ceea ce mi-am dorit".

"Este tocmai ceea ce mi-am dorit" este a zecea cea mai folosită minciună atât de bărbaţi, cât şi de femei, sugerând faptul că cele două sexe se potrivesc în reacţii atunci când este vorba de cadourile oferite de unii altora.

Femeile se simt mai vinovate decât bărbaţii când spun o minciună. 82% dintre femei spun că se simt vinovate din cauza minciunilor spuse comparativ cu 70% dintre bărbaţi.

84% dintre oameni spun că minciunile sunt acceptabile. Trei sferturi dintre participanţii la studiu spun că minciunile sunt acceptabile dacă trebuie să se evite rănirea sentimentelor unei persoane. 57% dintre respondenţi ar accepta să spună o minciună dacă nu le-ar plăcea un cadou pe care l-au primit.

În ceea ce priveşte calitatea, 55% dintre britanici cred că femeile spun mai bine minciunile, deşi o fac mai rar decât bărbaţii.

"Minciuna, o parte inevitabilă a naturii umane, este şi o parte importantă a interacţiunii sociale", a declarat Katie Maggs, curator la Science Museum din Londra.

Muzeul londonez a lansat o galerie numită "Cine sunt?", care acoperă domeniile ştiinţelor creierului, geneticii şi comportamentului uman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici