- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (21.05.2010, 18:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bărbaţii spun mai multe minciuni decât femeile şi nu se simt la fel de vinovaţi
Bărbaţii prezintă mai multe probabilităţi decât femeile să spună minciuni şi să nu se simtă vinovaţi pentru acest lucru, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie, preluat de bbc.co.uk.
Urmărește
146 afișări
Bărbaţii spun mai multe minciuni decât femeile şi nu se simt la fel de vinovaţi (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)
În urma acestui sondaj, la care au participat 3.000 de persoane, cercetătorii au descoperit că, în mod obişnuit, bărbaţii spun, în medie, trei minciuni pe zi, adică 1.092 pe an. În mod obişnuit, femeile spun, în medie, 728 de minciuni pe an, adică circa două pe zi.
Mamele sunt persoanele cu cele mai mari probabilităţi de a fi minţite, spun specialiştii de la Science Museum din Londra, care au comandat acest sondaj.
25% dintre bărbaţi spun că şi-au minţit mama, dar doar 20% din femei recunosc acelaşi lucru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Totodată, doar 10% dintre oameni recunosc că şi-au minţit partenerul de viaţă.
Pe primul loc în topul minciunilor preferate de bărbaţi se situează fraza "N-am băut aşa de mult", urmată, în ordine, de "N-am nimic, mi-e bine", "N-am avut semnal", "N-a fost aşa de scump", "Sunt pe drum", "Sunt blocat în trafic", "Nu, posteriorul tău nu arată mare în ţinuta aia", "Îmi pare rău, n-am auzit apelul", "Ai slăbit", "Este tocmai ceea ce mi-am dorit".
Pe primul loc în topul minciunilor spuse de femei se situează fraza "N-am nimic, mi-e bine", urmată de "Nu ştiu unde e, n-am pus mâna pe ea", "N-a fost aşa de scump", "N-am băut aşa de mult", "Mă doare capul", "Era la reduceri", "Sunt pe drum", "Ah, o am de secole", "Nu, n-am aruncat-o", "Este tocmai ceea ce mi-am dorit".
"Este tocmai ceea ce mi-am dorit" este a zecea cea mai folosită minciună atât de bărbaţi, cât şi de femei, sugerând faptul că cele două sexe se potrivesc în reacţii atunci când este vorba de cadourile oferite de unii altora.
Femeile se simt mai vinovate decât bărbaţii când spun o minciună. 82% dintre femei spun că se simt vinovate din cauza minciunilor spuse comparativ cu 70% dintre bărbaţi.
84% dintre oameni spun că minciunile sunt acceptabile. Trei sferturi dintre participanţii la studiu spun că minciunile sunt acceptabile dacă trebuie să se evite rănirea sentimentelor unei persoane. 57% dintre respondenţi ar accepta să spună o minciună dacă nu le-ar plăcea un cadou pe care l-au primit.
În ceea ce priveşte calitatea, 55% dintre britanici cred că femeile spun mai bine minciunile, deşi o fac mai rar decât bărbaţii.
"Minciuna, o parte inevitabilă a naturii umane, este şi o parte importantă a interacţiunii sociale", a declarat Katie Maggs, curator la Science Museum din Londra.
Muzeul londonez a lansat o galerie numită "Cine sunt?", care acoperă domeniile ştiinţelor creierului, geneticii şi comportamentului uman.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână