Barbie lansează prima sa păpuşă cu sindrom Down

  • Barbie lansează prima sa păpuşă cu sindromul Down, în încercarea de a ajuta mai mulţi copii să găsească o jucărie care să îi reprezinte.
  • Firma a încheiat un parteneriat cu o organizaţie de caritate din SUA şi cu experţi medicali pentru a crea o parte din "cea mai diversă şi incluzivă linie de păpuşi".
Urmărește
871 afișări
Imaginea articolului Barbie lansează prima sa păpuşă cu sindrom Down

Sursa foto: Twitter

Şefii Mattel au declarat că au vrut să scoată această păpuşă pentru a "permite tuturor copiilor să se vadă în Barbie". Aceştia au încheiat un parteneriat cu Societatea Naţională pentru Sindromul Down (NDSS) din SUA pentru a aduce produsul pe piaţă.
 
Măsura a fost salutată de organizaţiile caritabile, Carol Boys, directorul executiv al Asociaţiei Sindromului Down din Marea Britanie, a declarat: „Copiii din comunitatea noastră se vor putea juca cu o păpuşă care îi reprezintă".
 
Ellie Goldstein, un model britanic cu sindromul Down care a apărut într-o campanie cu noua Barbie, a declarat că este "atât de fericită" să vadă noua păpuşă. Ea a adăugat: „Diversitatea este importantă pentru mine, deoarece oamenii trebuie să vadă mai mulţi oameni ca mine în lume şi să nu fie ascunşi”.
 
Mattel a declarat că a consultat NDSS şi profesionişti din domeniul medical pentru a informa procesul de design, introducând o nouă sculptură a feţei şi a corpului pentru a fi mai ilustrativă pentru femeile cu sindromul Down, inclusiv un cadru mai scurt şi un trunchi mai lung, potrivit The Guardian.
 
Ghidat de NDSS, colierul pandantiv roz al păpuşii, cu trei chevronii în sus, reprezintă cele trei copii ale cromozomului 21, care este materialul genetic ce cauzează caracteristicile asociate cu această afecţiune.
 
Chevronii, sau săgeţile, reprezintă "cei câţiva norocoşi" care au în viaţa lor pe cineva cu sindromul Down.
 
Păpuşa face parte din linia Barbie Fashionistas, care a fost lansată în 2022. Aceasta cuprinde, de asemenea, o Barbie cu un picior protetic, o Barbie care foloseşte un scaun cu rotile şi păpuşi de sex masculin care sunt mai subţiri şi mai puţin musculoase.
 
Mattel a descris această colecţie ca fiind "cea mai diversă şi incluzivă linie de păpuşi, oferind o varietate de tonuri de piele, culori ale ochilor, culori şi texturi de păr, tipuri de corp, dizabilităţi şi mode, pentru a inspira şi mai multe poveşti".
 
În ultimii ani, Mattel a lansat linii Barbie mai incluzive, inclusiv una inspirată de femei din viaţa reală care au depăşit normele societăţii. În 2017, a lansat o păpuşă purtând un hijab, după modelul lui Ibtihaj Muhammad, o scrimeră care a devenit prima americană care a concurat şi a câştigat o medalie olimpică purtând acest articol de îmbrăcăminte.
 
A fost o onoare să lucrez cu Barbie la păpuşa Barbie cu sindromul Down", a declarat Kandi Pickard, preşedintele şi directorul executiv al NDSS. „Acest lucru înseamnă atât de mult pentru comunitatea noastră, care pentru prima dată se poate juca cu o păpuşă Barbie care arată ca ei. Această Barbie serveşte ca un memento că nu trebuie să subestimăm niciodată puterea reprezentării. Este un pas uriaş înainte pentru incluziune şi un moment pe care îl sărbătorim”.
 
Modelul rochiei cu mânecă bufantă a păpuşii prezintă fluturi şi culorile galben şi albastru, simboluri asociate cu conştientizarea sindromului Down.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici