Barmaniada a desemnat cei mai rapizi trei barmani, în debutul ediţiei din 2012 a competiţiei - FOTO

Barmaniada 2012 a început marţi seară, în Capitală, cu etapa de speed service, în urma căreia au fost desemnaţi cei mai rapizi trei barmani, care au pregătit câte şase cocteiluri şi au desfăcut două beri în circa un minut şi 30 de secunde, potrivit organizatorilor.

Urmărește
264 afișări
Imaginea articolului Barmaniada a desemnat cei mai rapizi trei barmani, în debutul ediţiei din 2012 a competiţiei - FOTO

Barmaniada a desemnat cei mai rapizi trei barmani, în debutul ediţiei din 2012 a competiţiei - FOTO

Etapa de speed service, una dintre cele mai spectaculoase ale competiţiei Barmaniada, a avut loc în clubul Spice din Capitală, marţi seară.

În finală au intrat 10 barmani, care au avut de pregătit o comandă de şase cocteiluri şi două beri în cel mai scurt timp. Printre cei 10 finalişti s-a clasat şi Andra Apostolescu, care în calificări a atins recordul stabilit în ediţiile precedente la proba de speed service, de 1 minut şi 21 de secunde.

Însă, pe lângă rapiditatea barmanilor, juriul a mai punctat acurateţea tehnicii de lucru şi corectitudinea reţetelor. Cele şase preparate erau din mai multe categorii: două long drinks, un cocteil martini, un cocteil frozen, un iced tea şi un cocteil multi-liqueur.

Câştigătorul titlului de cel mai rapid barman, premiat cu 400 de euro, a fost Andrei Todosi, timpul obţinut de el fiind un minut şi 29 de secunde.

Mai rapid a fost Emanuel Magda, care s-a clasat pe locul al doilea, cu 1 minut şi 25 de secunde, dar care a pierdut din punctaj la modul de preparare a băuturilor. Premiul câştigat de Emanuel este în valoare de 250 de euro.

Câştigătorul locului al III-lea şi al premiului în valoare de 150 de euro a fost Bogdan Tenciuc, care a reuşit să servească cele 8 băuturi într-un minut şi 33 de secunde.

Din juriu au făcut parte câştigătorii ediţiilor anterioare ale competiţiei, dar şi trei barmani de renume internaţional: Tug Van Den Bergh, membru fondator al World Flair Association, Sean Kennedy şi Jonas Andersen, câştigător al locului al 3-lea la competiţia din cadrul Jameson Bartenders Ball - ambii barmani profesionişti din Danemarca, Marjan Kukuneshoski (Make) - barmanul anului 2009 - şi Sergiu Biriş - barmanul anului 2010 -, la Barmaniada.

Printre surprizele serii de marţi s-au numărat demostraţiile şi prezentările susţinute de cei doi barmani invitaţi din Copenhaga: Sean Kennedy şi Jonas Andresen. Ambii, cu o vastă experienţă profesională, i-au încântat atât pe invitaţi, cât şi pe concurenţi cu prezentări inedite. Sean Kennedy a făcut o demonstraţie interesantă despre creative cocktails, preparând pentru audienţă băuturi pe bază de whiskey, cu cele mai inedite ingrediente: bitter-uri homemade, ou şi zer de la brânza mozzarella. Jonas Brandenborg Andersen i-a introdus pe barmani într-o lume nouă, cea a shot-tails-urilor. El fiind unul dintre cei care au promovat acest trend în Danemarca, şi-a dorit ca acest concept să depăşească graniţele cât mai multor ţări, printre care şi România. Ideea din spatele acestor shot-tails constă în faptul că există o nouă modalitate de a bea un cocktail, şi anume: descompus. Un shot-tail se consumă în două pahare de shot, unul conţinând whiskey, iar al doilea - ingrediente pe care le-ar conţine în mod obişnuit un cocktail. Opţiunile pentru al doilea pahar de shot sunt infinite, Sean fiind un inovator, a sugerat chiar oţetul de la murături si, din nou, zerul de la brânza mozzarella.

După ce au fost antrenaţi într-un spectacol de cocktailuri colorate, viteză şi experienţe gustative, publicul a răspuns cu acelaşi entuziasm şi ultimului moment special al serii, un concert susţinut de trupa Life on Mars.

Prima etapă a ediţiei cu numărul patru a competiţiei naţionale Barmaniada s-a încheiat cu succes, iar barmanii se pregătesc în continuare pentru următoarele 5 etape: Bere - octombrie, Somelier - octombrie, Barista - noiembrie, Mixologie - noiembrie, şi Working flair & Exhibition - decembrie.

La final va fi desemnat barmanul anului 2012, titlu obţinut anul trecut de Marian Porumb.

Aflată la cea de-a patra ediţie, Barmaniada este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici