- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (22.07.2013, 15:20)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bebeluşul regal: O naştere atent orchestrată
William şi Catherine au imaginea unor părinţi moderni, însă protocolul ocazionat de naşterea bebeluşului lor care va purta într-o zi coroana Regatului Unit al Marii Britanii respectă un set de reguli care provin uneori din tradiţii ancestrale.
Urmărește
531 afișări
Palatul Buckingham (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
A existat o perioadă în care ministrul de Interne din Marea Britanie trebuia să asiste la naştere pentru a se asigura de legitimitatea copilului. Din fericire pentru Kate, această tradiţie nu mai este respectată de la sfârşitul anilor 1930. În schimb, William va asista la naştere, aşa cum a făcut şi Charles, tatăl său, dar şi Albert, soţul reginei Victoria.
Regina, rudele de gradul întâi din familia regală şi părinţii lui Kate vor fi primii informaţi după naşterea bebeluşului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Apoi, supuşii suveranei britanice vor fi anunţaţi printr-o proclamaţie oficială semnată de medicii regali, plasată pe un panou în curtea Palatului Buckingham - acelaşi panou care a fost utilizat la naşterea prinţului William. Ca un element de modernitate, Palatul Buckingham va publica în acelaşi timp un comunicat oficial şi va posta informaţia despre naşterea bebeluşului pe conturile sale de pe reţelele Facebook şi Twitter.
Salve de tun vor fi trase în acel moment pentru a saluta naşterea bebeluşului regal (62 de salve de la Turnul Londrei şi 41 de salve din Green Park, aflat în apropiere de Buckingham. Drapelul britanic - Union Jack - va fi ridicat pe toate clădirile oficiale.
Ministerul de Interne îi va informa apoi pe lordul-primar al Londrei, iar secretarul privat al reginei îi va anunţa pe guvernatorii ţărilor din Commonwealth.
Prenumele bebeluşului ar putea fi dezvăluit abia peste câteva zile: britanicii au fost nevoiţi să aştepte o săptămână înainte de a afla prenumele lui William şi o lună pentru cel al prinţului Charles.
În schimb, se ştie deja că bebeluşul va avea titlul de prinţ sau prinţesă de Cambridge şi va răspunde la numele de "Alteţă Regală".
Bebeluşul va fi botezat în sânul Bisericii anglicane - al cărui conducător va deveni într-o bună zi -, într-o replică a cămăşii din dantelă şi satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria în 1841. Originalul nu mai este utilizat din 2004 pentru a fi protejat împotriva uzurii.
William a fost botezat de arhiepiscopul de Canterbury în sala de muzică de la Palatul Buckingham, cu apă din râul Iordan, vărsată într-un vas din argint decorat cu nuferi, folosit de mai multe generaţii de familia regală.
Bebeluşii regali au în general cinci sau şase naşi, iar Harry, fratele lui William, Pippa şi James, sora şi fratele lui Kate, sunt candidaţii desemnaţi pentru acest titlu.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe