Ben Affleck şi Matt Damon ar putea realiza un film despre scandalul de corupţie de la FIFA

Ben Affleck şi Matt Damon negociază în această perioadă pentru a produce împreună un film despre scandalul de corupţie în care este implicată FIFA, informează hollywoodreporter.com.

Urmărește
238 afișări
Imaginea articolului Ben Affleck şi Matt Damon ar putea realiza un film despre scandalul de corupţie de la FIFA

Ben Affleck şi Matt Damon ar putea realiza un film despre scandalul de corupţie de la FIFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie uriaş, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Compania americană Warner Bros. a câştigat dreptul de a ecraniza cartea "Houses of Deceit", scrisă de reporterul Ken Bensinger - care nu a fost încă publicată -, în care este prezentat scandalul de corupţie de la FIFA, personajul principal al volumului fiind americanul Chuck Blazer, fost oficial al forului fotbalistic mondial, iar Ben Affleck şi Matt Damon negociază în această perioadă pentru a produce împreună acest film.

Chuck Blazer, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, a pledat vinovat în 2013 la zece capete de acuzare, incluzând complot, înşelătorie, fraudă electronică, şi a plătit o amendă de 1,9 milioane de dolari. Alte trei persoane, printre care doi fii ai lui Jack Warner, şi două companii de marketing sportiv au pledat, de asemenea vinovate, în acest caz.

Potrivit publicaţiei Entertainment Weekly, Gavin O'Connor ar urma să regizeze filmul, iar Anthony Tambakis va scrie scenariul peliculei. Până în prezent, nu a fost organizat niciun casting pentru alegerea actorilor, deşi au existat zvonuri potrivit cărora Ken Bensinger ar dori ca Blazer să fi interpretat de John Goodman, un actor care ar aduce "furie şi comedie rolului".

Această informaţie vine la doar o lună de la lansarea filmului "Marea pasiune/ United Passions", în care Tim Roth îl interpretează pe preşedintele FIFA, Sepp Blatter - care şi-a dat demisia la doar cinci zile după ce a câştigat un al cincilea mandat consecutiv la preşedinţia FIFA -, şi care a fost o "catastrofă" de box office, obţinând încasări de doar 607 dolari în primul weekend.

Ben Affleck şi Matt Damon deţin împreună compania de producţie Pearl Street Films (care se bazează pe studiourile Warner) şi au jucat împreună în mai multe filme. Cei doi au apărut pentru prima dată împreună în "Terenul de baseball/ Field of Dreams" (1989) şi au continuat să joace împreună în "Good Will Hunting" (1997), "Dogma" (1999) şi "Întâlnire cu bucluc/ The Third Wheel" (2002).

Ben Affleck este cunoscut pentru rolurile din filme precum "Good Will Hunting" - pentru scenariul căruia a fost recompensat cu un premiu Oscar, împreună cu bunul său prieten Matt Damon -, "Armageddon - Sfârşitul lumii?", "Dogma", "Pearl Harbour", "Daredevil" şi "Despre bărbaţi şi nu numai...". El a regizat, printre altele, filmele "Dispărută fără urmă/ Gone baby gone" şi "The Town", pentru care actorul Jeremy Renner a fost nominalizat la Oscar, în 2011. Cineastul a fost recompensat în 2013 cu premiul Oscar la categoria "cel mai bun film", pentru lungmetrajul "Argo", pe care l-a regizat şi în care a jucat rolul principal.

Matt Damon a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul "Good Will Hunting". Francizele cinematografice "Ocean's" şi "Jason Bourne" i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, în "Cârtiţa", regizat de Martin Scorsese, "Agenţia secretă", de Robert de Niro, şi "Syriana", de Stephen Gaghan. El apare şi pe afişul filmului "Informatorul!/ The Informant!", regizat de Steven Soderbergh, în drama "Invictus", regizată de Clint Eastwood, dar şi în "Fraţii Grimm", de Terry Gilliam, lansat în 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alături de Jodie Foster în superproducţia hollywoodiană "Elysium".

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreşedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, şi Jose Maria Marin (Brazili), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Oficiul Federal de Justiţie din Elveţia a precizat că persoanele reţinute sunt cercetate pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari. Acţiunile lor ilegale ar avea legătură cu unele turnee de fotbal din America Latină.

Totodată, Parchetul elveţian a confiscat, la 27 mai, documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, în cadrul urmăririi penale începute cu privire la fapte, pentru "spălare de bani şi management defectuos", în procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale, ediţiile din 2018 Rusiei şi 2022 Qatarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici