Cu gustul lor înţepător, se potrivesc de minune într-o salată lejeră de primăvară, dar şi alături de o felie cu brânză dietetică.
Este sezonul lor, aşa că ne-am documentat şi am aflat care sunt beneficiile acestor legume.
Iată câteva efecte benefice pe care le are consumul de ridichi asupra sănătăţii, culsede de CSID.
Beneficiile consumului de ridichi
Chiar dacă studiile ştiinţifice nu vin încă în sprijinul acestor efecte pozitive ale ridichilor, nu putem nega faptul că aceste legume de primăvară nu sunt sănătoase. Ridichile sunt consumate de secole şi medicina tradiţională chineză le atribuie virtuţi terapeutice diverse: ameliorează febra, durerile în gât, afecţiunile bilei şi inflamaţiile din corp.
Sunt gustări sănătoase, pline de vitamine
Câteva ridichi servite între mese îţi pot ţine în frâu senzaţia de foame, astfel că nu vei mai fi tentată să mănânci tot felul de alimente nesănătoase. În plus, îţi asigură cel puţin 14% din necesarul de vitamina C, un antioxidant care combate radicalii liberi şi oferă organismului protecţie împotriva răcelilor de sezon.
Totodată, vitamina C previne îmbătrânirea prematură a celulelor. Un alt rol important al vitaminei C este acela de producere a colagenului, o proteină care asigură elasticitate pielii şi vaselor de sânge, protejându-te astfel de apariţia mult temutelor riduri.
Pe lângă vitaminele C, B6 şi K, ridichile mai conţin potasiu, acid folic, niacină, riboflavină, zinc, magneziu, calciu, fosfor, cupru, mangan şi sodiu, minerale care asigură buna funcţionare a organismului.
Protecţie împotriva cancerului
La fel ca mai toate legumele crucifere (broccoli, varza kale, conopida, varza, napii etc.), şi ridichile pot preveni modificările celulare care favorizează instalarea cancerului, în special cel de colon.
Potrivit specialiştilor de la Institutul Linus Pauling, legumele crucifere conţin compuşi care, în combinaţie cu apa, ajută organismul să elimine toxinele care cauzează cancer şi previn dezvoltarea celulelor canceroase.
Citeşte articolul complet pe CSID.