- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (11.07.2009, 14:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Big Ben sărbătoreşte 150 de ani de când a sunat prima dată - GALERIE FOTO
Big Ben, celebrul orologiu din turnul palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic, simbol al oraşului Londra, sărbătoreşte, sâmbătă, 150 de ani de când a sunat prima dată.
Urmărește
682 afișări
Big Ben sărbătoreşte, sâmbătă, 150 de ani de când a sunat prima dată (Imagine: Alex Bartel/Mediafax Foto)
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Orologiul a sunat prima dată pe 11 iulie 1859, la câteva săptămâni după ce a fost pus în funcţiune, pe 31 mai.
Big Ben se referă în mod normal la ceasul în sine, dar numele a fost atribuit, prin extensie, şi turnului pe care acesta a fost plasat. Big Ben îşi datorează numele creatorului său, Benjamin Hall, a cărui corpolenţă i-a adus acestuia porecla de "Big Ben" ("marele Ben"). Sir Benjamin Hall era în epocă prim-comisar responsabil de construcţiile publice. Ceasul poartă, de altfel, o inscripţie cu numele acestei personalităţi.
Aniversarea de sâmbătă va fi marcată de proiectarea pe turn, în timpul nopţii, a textului "La mulţi ani Big Ben, 150 de ani, 1859 - 2009".
"După 150 de ani, Big Ben are un loc special în inimile londonezilor şi ale oamenilor din întreaga lume", a declarat Mike McCann, paznic al ceasului.
Construcţia turnului a fost finalizată în 1859, după cea a Palatului Westminster, care a înlocuit Camerele Parlamentului, distruse într-un incendiu, în 1834.
Un prim ceas pentru turn a fost realizat în 1856, dar s-a crăpat în anul următor, în timpul probelor.
Cel de-al doilea, care se găseşte şi în prezent în turn, a fost terminat pe 10 aprilie 1858 şi cântăreşte 13,7 tone. A durat 30 de ore să fie ridicat în foişor şi s-a crăpat apoi în septembrie 1859. După patru ani de tăcere, a fost rotit pentru ca loviturile ciocanului, mai puţin violente, să ţintească în alt loc şi astfel ceasul şi-a reluat sunetul caracteristic de gong.
Turnul Big Ben este unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Un număr mare de turişti vin zilnic să vadă palatul Westminster, situat pe malurile Tamisei, şi să audă soneria orologiului devenit unul dintre simbolurile capitalei britanice.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”