- Home
- Life-Inedit
- ATLANTA, (13.11.2012, 12:37)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bijuterii recuperate de pe Titanic, expuse în Statele Unite - GALERIE FOTO
Câteva bijuterii recuperate de pe epava transatlanticului Titanic vor fi expuse în premieră la sfârşitul acestei săptămâni, în Statele Unite ale Americii, a anunţat luni compania care deţine aceste artefacte.
Urmărește
2828 afișări
Bijuterii recuperate de pe Titanic, expuse în Statele Unite (Imagine: Facebook)
Cele 15 obiecte, printre care se află pandantive, inele şi un ceas de buzunar, au fost expuse pentru prima dată la Atlanta, în perioada 16 noiembrie - 6 ianuarie. Obiectele vor putea fi apoi admirate în oraşele americane Orlando şi Las Vegas, până în luna mai a anului viitor, au anunţat reprezentanţii companiei Premier Exhibitions Inc., care are sediul în Atlanta, informează Reuters.
Printre obiectele recuperate de pe Titanic se numără diamante, safire şi perle, a declarat Alexandra Klingelhofer, vicepreşedinta RMS Titanic Inc., o divizie a companiei Premier Exhibitions Inc. RMS Titanic Inc. fost prima companie care a recuperat artefacte de pe Titanic şi deţine drepturile asupra tuturor obiectelor recuperate de pe epavă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Multe dintre bijuteriile care vor fi expuse au fost recuperate în 1987, după ce au fost descoperite într-o geantă din piele, despre care se crede că era purtată de un comisar de bord, un angajat de pe Titanic care era responsabil cu transportul şi depozitarea banilor şi a altor obiecte de valoare.
Se pare că acel comisar de bord a luat bijuteriile dintr-un seif de pe Titanic în momentul în care vasul se scufunda şi le-a pus într-o geantă din piele, pentru a le reda proprietarilor lor, după ce urma să fie salvat.
"Însă niciun comisar de bord nu a fost salvat", a declarat Klingelhofer.
Transatlanticul Titanic s-a scufundat în timpul călătoriei sale inaugurale, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în Atlanticul de nord. Proprietate a companiei White Star Line, Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit în şantierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, făcând circa 1.500 de victime. Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.
Epava, descoperită de exploratorul Robert Ballard în 1985, a oferit până acum peste 5.500 de artefacte companiei Premier Exhibitions Inc., care a efectuat opt expediţii pe Titanic, începând din 1987.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe