- Home
- Life-Inedit
- (13.04.2020, 10:57)
- Bogdan Nicolai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bill Gates spune că este mult mai fericit la 63 de ani decât la 25. Cele 4 reguli pe care le respectă cu stricteţe
În cea mai recentă întâlnire cu fanii săi de pe Reddit, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a răspuns unor întrebări despre viitorul educaţiei. Sper finalul întâlnirii, întrebările s-au concentrat pe viaţa personală a lui Bill Gates. Gates, care are acum 63 de ani, a răspuns la întrebările "Eşti fericit?" şi „Ce te face fericit?”, enumerând patru reguli de viaţă care îl fac mai fericit la 63 de ani decât la 25.
Urmărește
26311 afișări
Bill Gates spune că este mult mai fericit la 63 de ani decât la 25. Cele 4 reguli pe care le respectă cu stricteţe
1. Ia-ţi un angajament sincer faţă de tine însuţi
Faptul că oamenii devin mai deştepţi odată cu înaintarea în vârstă nu se datorează numai creşterii cunoştinţelor intelectuale, cât şi capacităţii de a alege şi de a ne concentra pe ce contează cu adevărat.
Poate crezi că ai ales o carieră greşită sau simţi că ai fi fost făcut pentru altceva. Deşi este normal să îţi pui la îndoială direcţia în care o ia carieră ta, nu este normal ca aceste sentimente să locuiască permanent în tine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Începe-ţi călătoria cu întrebările: “Fac ceea ce-mi doresc?” şi “Fac ceea ce contează pentru mine?”
Îţi vei răspunde prin vocea adevărului, sigura pe care trebuie să o urmezi cu toată inima.
2. Fă-ţi un obicei din a dărui
Jim Rohn a spus că „Doar oferind, putem primi mai mult decât avem deja”. Prin bazele sale generoase, Gates a reuşit acest lucru la o scară pe care majoritatea dintre noi nu o putem înţelege.
În 2006, Warren Buffett, care acum este cea de-a treia cea mai bogată persoană de pe planetă a virat 31 de miliarde de dolari din averea sa pentru a finanţa activitatea Fundaţiei Gates, care lupta împotriva bolilor infecţioase şi în reforma educaţiei.
La o scară mai mică, în care ne încadrăm cei cu venituri infinit mai modeste, un raport Harvard Business School a ajuns la concluzia că recompensele emoţionale sunt cele mai mari atunci când suntem generoşi. Nimic nu îţi poate aduce o împlinire mai mare decât să contribui la strangerea de fonduri pentru un prieten bolnav de cancer.
Gândeşte-te la impactul pozitiv pe care îl are faptul că îţi dedici timpul pentru a susţine o cauză nobilă.
3. Tratează-ţi corpul ca un templu sacru.
Gates spune că exerciţiile fizice îţi îmbunătăţesc starea de spirit şi scad sentimentele de depresie, anxietate şi stres. El este un împătimit al tenisului.
Un studiu realizat pe 24 de femei diagnosticate cu depresie a arătat că exerciţiile fizice (de orice intensitate) le-a scăzut semnificativ sentimentele de tristeţe.
4. Pune-ţi familia pe primul loc
După cum a sugerat, Gates şi-a orientat atenţia asupra vieţii de familie şi asupra sentimentului special de a-şi vedea copiii excelând în viaţă.
Opţiunea de a nu plasa viaţa de familie înaintea priorităţilor de carieră poate fi costisitoare. Analiza ştiinţifică a cauzelor care produc decese la locul de muncă plasează pe primul loc orele suplimentare de la serviciu şi conflictul muncă-familie.
Dacă între viaţa profesională şi viaţa de familie se produce un dezechilibru, va apărea un puternic sentiment de vinovăţie. Pentru asta, Gates spune că trebuie să impunem într cele două graniţe care nu sunt negociabile. Viaţa personală trebuie tratată la fel de riguros ca cea de la birou.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta